petak 8. oktobar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Šumi pred otkazom zbog loše vožnje

Šumi pred otkazom zbog loše vožnje

BEOGRAD - Sedmostruki prvak sveta u Formuli jedan Mihael Šumaher moraće do kraja sledeće sezone da poboljša rezultate ili će ekipe Mercedesa godinu dana pre roka raskinuti ugovor sa njim, preneli su  nemački mediji.

- Sledeća godina je poslednji rok za Šumahera. Ako i u 2011. bude imao loše rezultate, ostaće bez poslednje godine ugovora sa Mercedesom - ističe tiražni dnevni list Bild.

Šumaher se ove sezone, posle višegodišnje pauze, vratio u Formulu jedan. U ekipi Mercedesa vozi sa Nikom Rozbergom, koji je u 12 od 15 dosadašnjih trka imao bolje rezultate od nekadašnjeg prvaka sveta.

- Sa Rozbergovim rezultatima sam zadovoljan. Sada očekujem da i Mihael napreduje, jer znam da još ne vozi najbolje što ume. Voleo bih da i Šumaher ponekad bude bolji od Vebera. Nije dobro za ekipu kada je jedan vozač stalno gleda drugog u leđa - kazao je šef ekipe Mercedes Ros Bron.
Šumaher je po povratku na stazu sa Mercedesom potpisao ugovor do kraja 2012. godine.

Rozberg je u dosadašnjih 15 trka Svetskog šampionata osvojio 122, a Šumaher 46 bodova. Do kraja šampionata ostale su još četiri trke, a prva sledeća vozi se u nedelju u Japanu.