sreda 8. jun 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > REMI AUSTRALIJE I SRBIJE u Melburnu

REMI AUSTRALIJE I SRBIJE u Melburnu

BEOGRAD – Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 0:0 protiv selekcije Australije na prijateljskom susretu odigranom na stadionu Itihad.

Meč u Melburnu odigran je pred oko 30 hiljada gledalaca, a ekipa Vladimira Petrovića bila je nešto bolja nego protiv Južne Koreje što svejedno nije bilo dovoljno za pobedu.

Osim lepih ali beskorisnih i na momente potpuno nepromišljenih udaraca iz daljine u prvih 45 minuta, Srbija je najbolju šansu propustila preko Adema Ljajića koji sa peterca nije umeo da postigne gol pet minuta pre odlaska na odmor.

Ljajić je imao još jednu priliku za promenu rezultata u 47. minutu kada je sjajno intervenisao golman Australije Federići, koji je vadio domaće i u 83. minutu kada je šut oprobao i Radosav Petrović.

Australija je u nastavku u dva navrata pretila preko Holmena, momka koji nam je dao gol na SP u Južnoj Africi, ali je najbojlu šansu propustila preko veziste Troizija kome je Kahriman skinuo zicer u finišu utakmice.

Kao što je dobro poznato, selekcija Srbije je prvi od dva prijatelsjka meča izgubila od Južne Koreje sa 2:1, a naredno okupljanje reprezentativce očekuje desetog avgusta kada je na redu prijateljski meč sa Rusijom.

Srbija početkom septembra  susretom protiv Severne Irske nastavlja kvalifikacije za EP 2012.

Prijateljski meč
Australija – Srbija 0:0 (0:0)

Melburn - Stadion: "Itihad". Gledalaca: 28. 149. Sudija: Minoru Tojo (Japan) Žuti kartoni: Valeri, Jedinak (Australija), Tomović (Srbija).  

Australija: Federići, Nil (od 58. Mekkejn), Zulo (od 46. Troiz), Tompson (od 66. Krus), Ognjenovski, Emerton (od 58. Vidošić), Vilkšajr (od 58. Vilijams), Holman, Jedinak (74. Kilkeni), Valeri, Mekkej.

Srbija: Kahriman, Rajković (od 65. Subotić), Obradović, Tomović (od 75. Biševac), Vilotić, Petrović, Kuzmanović (od 65. Trivunović), Stanković (od 83. Jovanović), Ljajić (od 65. Despotović), Tošić (od 90. Mirić), Damjanović.