petak 8. april 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Šta je NBA prsten naspram dečjeg života?

Šta je NBA prsten naspram dečjeg života?

Centar Minesote Timbervulvs i srpski internacionalac Darko Miličić odlučio je da proda šampionski prsten koji je osvojio sa Detroitom 2004. godine kako bi pomogao deci oboleloj od Batenove bolesti, prenose američki mediji.

Batenova bolest je nasleđena bolest nervnog sistema koja najčešće napada decu, a inače je jako retka pa su terapije veoma skupe.

„Koliko god para da dobijem za prsten biće dobro jer veliki broj ljudi to sebi ne može da priušti“, rekao je Miličić.

Američki mediji prenose da se Darko bliže upoznao sa opasnostima ove bolesti čitajući članak u „Kuriru“, a kao što je dobro poznato, već je platio terapiju u Kini za četvoro srpske dece.

Prodajom prstena Miličić planira da prikupi još novca i nastavi da pomaže, a priznaje da je ideju dobio od košarkaša Los Anđeles Lejksersa Rona Artesta koji je nedavno odlučio da proda svoj prsten kako bi dao novac u dobrotvorne svrhe.

„On je uradio nešto posebno i to je velika stvar. I ja mogu da obećam da ću dati sve od sebe da što više pomognem“, objasnio je Miličić.

Zahvaljujući srpskom internacionalcu, članovi lokalnog Centra za istraživanje Batenove bolesti imaće šansu da se 13. aprila okupe u Minesotinoj dvorani kada se utakmicom protiv Hjustona zatvara sezona, a sav prihod sa tog meča biće uplaćen porodicama u Minesoti čiji članovi boluju od ove opasne bolesti.

Miličić je za kraj dodao da mu nije žao što prodaje šampionski prsten, kao ni specijalni šampionski pojas koji je dobio na poklon od nekadašnjeg saigrača iz Detroita Rašida Valasa.

„To nije bila teška odluka. Šta je jedan prsten naspram ljudskog života? Što se tiče pojasa, on nije dobijen osvajanjem titule, već mi ga je Rašid poklonio. Mislim da će razumeti moju odluku. Njegov poklon pomoći će nekome kome je pomoć zaista potrebna“, rekao je Miličić.