petak 8. april 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > MUP formira jedinicu za huligane

MUP formira jedinicu za huligane

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova prihvatilo je da, po preporukama Saveta Evrope za sprečavanje nereda na utakmicama, formira posebnu policijsku jedinicu za praćenje i sprečavanje nasilja u sportu, izjavila je danas ministar sporta u Vladi Srbije Snežana Samardžić-Marković.

Ona je, posle sednice Saveta za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu, rekla da će naziv te jedinice u sedištu MUP biti Nacionalni informacioni centar za praćenje i sprečavanje nasilja, a imaće svoja odeljenja u svim područnim policijskim upravama.

Marković je dodala da će MUP formirati i posebnu informacionu bazu podataka o navijačkim grupama, jer je ona do sada postojala na više mesta, a ubuduće će biti objedinjena.

Predstavljajući izveštaj koji je MUP podneo Savetu, a odnosi se na nasilje na sportskim priredbama u poslednjih šest mecesi, ona je istakla da je broj incidenata smanjen za 20 odsto u odnosu period od aprila do oktobra 2010, broj povređenih je manji za 40 odsto.

Ono što je naročito važno, dodala je Marković, jeste da je za 65 odsto opao broj povređenih policajaca u incidentima na sportskim manifestacijama.