četvrtak 8. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zlatni "orlovi" i samuraji bez duha

SELEKCIJA SUPERLIGE SRBIJE BLISTALA PROTIV JAPANA U OSAKI

Zlatni "orlovi" i samuraji bez duha

Ćurčić: Svi fudbaleri koji su nastupili su pokazali da će u bliskoj budućnosti ravnopravno konkurisati za mesto u prvom timu reprezentacije***Okada: Igrači moraju da budu svesni da oni predstavljaju Japan. Trebalo je da se potrude više, posebno kada smo gubili. Nedostajalo nam je duha

OSAKA - Selektor selekcije Srbije sastavljene od fudbalera iz klubova Superlige Radovan Ćurčić kazao je da su njegovi igrači u jučerašnjoj pobedi nad Japanom od 3:0 dokazali da se na njih može ozbiljno računati.

- Ostvarili smo dobar rezultat. Svi fudbaleri koji su nastupili igraju u našem domaćem prvenstvu, ali su pokazali da će u bliskoj budućnosti ravnopravno konkurisati za mesto u prvom timu reprezentacije - kazao je Ćurčić, koji je na susretu u Osaki menjao selektora Srbije Radomira Antića.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Dragan Mrđa, a u listu strelaca se upisao i Nemanja Tomić.
Zadovoljstvo selektora reprezentacije Superlige Srbije, naravno, nije mogao da podeli trener nacionalnog tima Japana Takeši Okada, pogotovo što je njegova ekipa zvižducima ispraćena s terena.
- Teško je kada izgubite na ovaj način. I mi nismo igrali u kompletnom sastavu, jer smo imali problema sa povredama - branio se Okada, ali je priznao da je njegov tim razočarao i dodao: "Igrači moraju da budu svesni da, bez obzira na to koja je utakmica u pitanju, oni predstavljaju Japan. Trebalo je da se potrude više, posebno kada smo gubili. Nedostajalo nam je duha", ocenio je Okada.

Utakmica u Osaki je i Srbiji i Japanu poslužila kao priprema za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Srbija će na tom turniru igrati u Grupi D sa Nemačkom, Ganom i Australijom, a Japan u Grupi E sa Holandijom, Danskom i Kamerunom. Neposredno pred početak Mundijala Srbija će u Austriji igrati kontrolne mečeve sa Novim Zelandom i Poljskom, a u Beogradu i sa Kamerunom.