četvrtak 8. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Stojaković: Amerika il Evropa

KOŠARKAŠ NJU ORLEANSA NE RAZMIŠLJA O SRPSKOJ REPREZENTACIJI

Stojaković: Amerika il Evropa

Došlo vreme da se rastajemo! Košarkaš Nju Orleansa Peđa Stojaković izjavio je da je definitivno odlučio da više neće da igra za reprezentaciju Srbije. On je istakao da je selektor Duda Ivaković formirao novi mladi tim, i da je najbolje da na njima gradi budućnost nacionalnog tima.
- Mislim da sam napravio dobru odluku što sam odlučio da više ne igram za reprezentaciju. Najpametnije je bilo da se povučem. Stvoren je tim ogromnog potencijala, to su igrači koji moraju da se razvijaju zajedno, a rezultati se već vide. Iako su izuzetno mladi, stigli su do finala Evropskog prvenstva. Ja sam sa reprezentacijom uživao u svemu što je moguće, sada je red na druge - kazao je Stojaković.
Jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige ima još godinu dana ugovora sa Nju Orleans Hornetsima.
- Iskreno, ne znam šta će da bude sa mnom, ni da li sam potreban klubu. Pred početak sezone su mi najavili da ću malo biti u senci i pripremao sam se za tu ulogu. Onda su promenili priču i rekli da ću biti među nosiocima igre. Ali nijednog trenutka se nisam osetio kao jedan od vodećih igrača, kao što sam bio u Sakramentu. Ostanak u SAD mi je prva opcija i želim još nekoliko godina da igram u NBA ligi, naravno ukoliko budem spreman. Mislim da mogu još nekoliko sezona da igram na visokom nivou. Ali i Evropa može da bude idealno mesto za kraj karijere - rekao je Stojaković, koji će u maju napuniti 33 godine.