četvrtak 8. april 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Igraće se uprkos "crno-belima"

ZAJEDNICA KLUBOVA SUPERLIGE NIJE UVAŽILA PARTIZANOV ZAHTEV

Igraće se uprkos "crno-belima"

Neće biti odlaganja utakmice. Raspored takmičenja je zgusnut i nemamo više slobodnih termina. Mi smo ionako već izašli u susret Partizanu pomeranjem njihovog meča u Jagodini sa subote na nedelju, saopštili su iz zajednice

BEOGRAD - Zajednica klubova Superlige odbila je zahtev Partizana da se njihova utakmica 23. kola protiv Jagodine odloži, zbog obaveze šestorice prvotimaca "crno-belih" na jučerašnjoj utakmici selekcije Srbije u Japanu. Komesar za takmičenje Branislav Delić rekao je da neće biti nikakvog odlaganja, budući da je kalendar veoma zgusnut zbog predstojećeg Svetskog prvenstva u Južnoj Africi. On je objasnio da je ovo telo već izašlo u susret aktuelnom šampionu pomerivši početak utakmice sa subote na nedelju i da nikakvih daljih odlaganja ne može biti.

Đurić: Žalićemo se još

Odluka komesara za takmičenje Zajednice superligaša Branislava Delića nije mnogo omela čelnike Partizana da istraju u svojoj nameri da se meč protiv Jagodine odloži.

- Poštujemo odluku gospodina Delića, ali mi ćemo se žaliti na nju. Uputićemo naš zahtev na sve više instance od njega, kao i Fudbalskom savezu. Mi smo Savezu izašli u susret i pustili naših šest veoma bitnih igrača i smatramo da utakmica protiv Jagodine treba da bude pomerena - kaže predsednik Partizana Dragan Đurić.

  


- Neće biti odlaganja utakmice. Raspored takmičenja je zgusnut i nemamo više slobodnih termina. Mi smo ionako već izašli u susret Partizanu pomeranjem njihovog meča u Jagodini sa subote na nedelju - izjavio je u Delić i naglasio da su protiv odlaganja utakmice bili i svi ostali klubovi Jelen Superlige:
- Klubovi su čuli za zahtev Partizana i reagovali. Konkretno Vojvodina, koja je rekla da će i ona tražiti odlaganje ako izađemo u susret "crno-belima". Što se tiče ostalih klubova, niko nam se nije javljao, a tu mislim i na Zvezdu. Partizanu smo već poslali pismeni dopis o našoj odluci, koja ne može biti promenjena.
Protiv odlaganja utakmica bili su i čelnici Crvene zvezde, koji smatraju da bi prihvatanje Partizanovog zahteva narušilo regularnost prvenstva.
- Crvena zvezda smatra da bi prihvatanje tog zahteva ugrozilo regularnost takmičenja i stavilo Partizan u privilegovan položaj u odnosu na druge klubove koji učestvuju u takmičenju. Liga bi trebalo da se odvija prema utvrđenom rasporedu, bez obzira na reprezentativne obaveze pojedinih igrača - poručio je sportski direktor tima sa "Marakane" Ivan Adžić.