ponedeljak 8. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Vraneš: Opstaćemo u eliti

Vraneš: Opstaćemo u eliti

BEOGRAD - Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je posle poraza od Rusije da mu je žao zbog propuštene prilike, ali da ne gubi nadu da će naš tim opstati u elitnom takmičenju.

"Propustili smo sjajnu priliku za plasman u polufinale, ali neuspeh nije nikakva tragedija", rekao je Vraneš posle odlučujućeg poraza u meču. Selektor je izrazio nadu da će naša selekcija imati sreće prilikom žreba parova u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa.
"Među mogućim protivnicima svakako je najneugodnija Belgija. Sada je ipak najvažnije da ne gubimo nadu, već da se pripremamo za dalja takmičenja", rekao je Vraneš.

On je rekao da smatra da nije pogrešio što je odredio da Ana Ivanović igra i u dublu, posle dva poraza u singlu, i objasnio da je bila spremnija od ostalih igračica.
"Procenio sam da druge igračice nisu bile spremnije od Ane. Ona je pokazala da joj se forhend vratio. Na žalost naša ekipa nema izrazitu dubl igračicu. Naše devojke su koncentrisane na singl", rekao je Vraneš.
On je dodao i da je znao da bi meč u dublu mogao da odluči u Svetskoj grupi. "Bilo je teško uigrati dubl. Nema svrhe o tome pričati. Možemo da uradimo nešto, da napravimo plan i da više uputimo igračice u igre parova. Ovo takmičenje je specifično. Čuda se dešavaju, međutim, ne i ovog puta", rekao je Vraneš.