ponedeljak 8. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Teniserke Srbije zadovoljne što su se borile

Teniserke Srbije zadovoljne što su se borile

BEOGRAD - Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković izjavila je posle poraza od Rusije u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, da je dala sve od sebe, ali da u dublu nije bila najbolja.

Jankovićeva je donela Srbiji dva poena, pobedom u singlu, ali je u odlučujućem dublu sa Anom Ivanović izgubila od Svetlane Kuznjecove i Alise Klejbanove.
"Mi smo singl igračice, nismo uigrane u dublu. Najvažnije je da smo se borile. Na kraju su Ruskinje bile bolje", rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča sa Rusijom.
Ona je dodala da Srbija nije imala sreće u žrebu, jer Rusija ima najbolju reprezentaciju.
"Imali smo lošu sreću, ali smo mogle da pobedimo. Šteta što nismo imale neki dan da se uigramo, bila bi druga priča. Rusija je za malo bila bolja, iako igraju dubl češće nego mi", rekla je Jankovićeva.

Ivanovićeva je istakla da je zadovoljna kako je igrala drugog dana Fed kupa u Beogradu.
"Mislim da sam odigrala bolje nego juče. Zadovoljana sam svojom igrom. Kretala sam se i izlazila napred. Klejbanova je bila bolja", rekla je Ivanovićeva i objasnila da je u jednom trenutku za vreme dubla osetila slabost, ali da to nije bilo ništa strašno. Druga teniserka Srbije ocenila je da je bilo "mnogo sumnjivih loptica", međutim, da su mečevi gotovi i da sada ne može ništa da se promeni.
"Juče sam bila nervoznija. Danas sam pokazala mnogo bolju igru.
Zadovoljna sam. Jelena je obavila veliki posao. Žao mi je što nisam uspela da donesem Srbiji treći poen", rekla je Ivanovićeva i dodala da će dati sve od sebe da Srbija ostane u Svetskoj grupi.
Ona je istakla da ne planira više da igra dublove, a da će naredno vreme da iskoristi da se odmori i spremi za singl mečeve.

Ruska teniserka Alisa Klejbanova naglasila je da je veoma srećna zbog pobede u Beogradu, a Svetlana Kuznjecova je ocenila da je morala da pobedi u dublu, kako joj dan ne bi bio totalno neuspešan, posle poraza od Jelene Janković.
Selektor Rusije Šamil Tarpiščev nije želeo da unapred govori u kakvom sastavu će njegov tim igrati protiv SAD u narednom kolu.
"Ovaj meč je bio zaista težak. Nismo uspeli da obavimo sve kako smo zamislili. Imali smo pobednički duh i to nas je održalo. Žao mi je što je Srbija morala da ispadne. Ovakav meč je trebalo da se igra kasnije", rekao je Tarpiščev.
Na pitanje šta misli o igri Ane Ivanović, on je odgovorio da može da kaže samo ono što se spolja vidi."Jasno je da nije u formi i da njena kondicija nije kakva je bila. Možda su u pitanju unutršnji problemi, ali ja o njima ne mogu da sudim", rekao je Tarpiščev.