ponedeljak 8. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pocepao sam ustašku, a ne hrvatsku zastavu

VLADE DIVAC ZA VEČERNJI LIST OTKRIO ZAŠTO JE NAVIJAČU 1990. OTEO ŠAHOVNICU

Pocepao sam ustašku, a ne hrvatsku zastavu

Pratio sam tog dečka kako se spušta niz tribine i rekao mu da toj zastavi nije mesto na terenu. Onda je on jugoslovensku zastavu nazvao smećem, pa sam mu je istrgao i bacio je na pod, kaže Divac povodom događaja sa SP 1990. u Argentini na kojem je trijumfovala SFRJ

"Nisam pocepao i gazio hrvatsku već ustašku zastavu", rekao je Vlade
Divac zagrebačkom Večernjem listu na pitanje u čuvenom incidentu posle
finala SP u Buenos Aeresu 1990. na kojem je trijumfovala SFRJ!

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je prilikom nedavnog boravka u Hrvatskoj novinaru Večernjeg lista  objasnio svoju verziju događaja zbog čega je postao omražen među navijačima u komšijskoj državi.
- U Hrvatskoj se priča da sam gazio hrvatsku zastavu, a neki kažu da sam i skakao po njoj, što nije istina. Uostalom, zašto niko ne pogleda televizijski snimak, pa će se uveriti da je istina ovo što sad govorim. U Argentini je za vreme tog SP bilo dosta tih zastava naokolo. Ali to nije bila hrvatska, već ustaška zastava, koja je trebalo da završi na terenu. Pratio sam tog dečka kako se spušta niz tribine i rekao mu da toj zastavi nije mesto na terenu. Onda je on jugoslovensku zastavu nazvao smećem, pa sam mu je istrgao i bacio je na pod - otkrio je Divac, koji je zatim odgovorio i na pitanje da li je zaista srpski nacionalista.

Volim Srbiju, ali nisam šovinista

Na pitanje da li mu je bliža leva ili desna politička opcija, Divac je imao spreman odgovor.
- U duši sam socijaldemokrata. A da li to postoji u realnom političkom životu, to je već drugo pitanje. Ako je to što jako volim Srbiju i svoj narod nacionalizam, onda sam nacionalista, ali šovinista sigurno nisam. U stvari, protivnik sam takvog ponašanja. Volim svoj narod, ali ne na račun tuđeg. Uostalom, iz bivše SFRJ najviše imam prijatelja Hrvata, a i muslimana, jer sam odrastao u multinacionalnom Prijepolju - rekao je Divac.

- Ne, nisam, ali nisam hteo ni da se pravdam jer u tome mogu samo da izgubim. Ja sam odgajan kao Jugosloven i, kada se Jugoslavija raspala, bilo mi je jako žao. U stvari, bilo mi je žao i svojih roditelja, jer smo svi mi živeli u jednoj velikoj laži. S raspadom Jugoslavije dobio sam pravi identitet, postao sam Srbin.

Komentari

Jašta, kad ti je svaki Hrvat ustaša, onda ti je i svaka trobojka s kockastim grbom ustaška zastava. Jeste bre, demokrat, vala, nije nacionalist, jok...

gosn sale....hrevati su dokazali zadnjih 60 godina da su ustaše u duši,,,,,il ti hrvate smatraš demokratama??uh bre što ovde svako piše??

Ja sam postao Srbin po dolasku u Severnu Ameriku posle shesetIosme gde sam video da su "yugosloveni" 95% Srbi a ostatak "braca" i kojekavi narodi i narodnosti iz grobnice Srpstva.

Razumem razloge zbog kojih je G-dinu Divcu uzelo toliko vremena.

Zhivela Srbija!

Владе, немој да се правдаш. Немаш због чега, нити коме. Ово са бацањем заставе ти је један од најсветлијих тренутака биографије.

"Jašta, kad ti je svaki Hrvat ustaša, onda ti je i svaka trobojka s kockastim grbom ustaška zastava. Jeste bre, demokrat, vala, nije nacionalist, jok..."

Koji komentar. Smatram da su Hrvati trebali promeniti simboli svoje drzave, jel posle njihov ulog u pokolj nad milion Srba, Jevreja i Roma tokom drugi svetski rat, mislim da njihova degutantna sahovnica je trebal azauvek da nestane. kako ja znam, Nemci su menjali svoju zastavu i priznali svoje zlocine, dok Hrvati se hvale i dive se ustasvom, ovaj narod se nicega ne stidi pa ni proslosti.

Uvesti obaveznu kastraciju hrvata odmah po rodjenju. Tako bi se sprecilo da se stoka razmnozava.