ponedeljak 8. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > "Crveno-beli" u borbi za četvrtfinale

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE SUTRA IGRAJU U GOSTIMA KOD TURK TELEKOMA

"Crveno-beli" u borbi za četvrtfinale

Turk Telekom će imati pritisak pobede i to je naša šansa. Trijumf u Ankari bio bi sjajna uvertira i pred večiti derbi koji nas očekuje u nedelju, ali i pokazatelj da smo u Širokom imali samo slab dan, ocenio je Bjelica.

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde sutra će u Ankari igrati sa Turk Telekomom u trećem kolu Evrokupa, a trener Aleksandar Trifunović izrazio je nadu da subotnji poraz od Širokog u Jadranskoj ligi neće ostaviti posledice na beogradski tim.
Posao Trifunovićevoj ekipi možda će otežati imperativ pobede pod kojim će igrati domaći tim, kao i podatak da su "crveno-beli" put Ankare krenuli sa nedovoljno oporavljenim Markom Kešeljom i rovitim Filipom Videnovim.

- Nema velike filozofije, u Ankari tražimo pobedu, a nedostatke u rotaciji pokušaćemo da nadoknadimo agresijom i borbenošću. Turk Telekom je finansijski sređena ekipa, popunjena na svim pozicijama, ali mi moramo da se vratimo u ritam koji smo imali pre Širokog - rekao je Trifunović za klupski sajt.
Zvezda je pre Turk Telekoma ostvarila dve pobede u Grupi L, dok je ekipa iz Ankare pretrpela dva poraza.
Najbolji pojedinac Zvezde u porazu od Širokog Nemanja Bjelica pozvao je na oprez u susretu sa Turk Telekomom, ali i ocenio da je prednost, ipak, na strani njegove ekipe.

- Turk Telekom će imati pritisak pobede i to je naša šansa. Trijumf u Ankari bio bi sjajna uvertira i pred večiti derbi koji nas očekuje u nedelju, ali i pokazatelj da smo u Širokom imali samo slab dan - ocenio je Bjelica.
- Jeste da nam poraz od Širokog otežava situaciju u borbi za izlazak u Evropu, ali se ne predajemo. Svesni smo da nas dobra partija u Ankari vraća u život i da moramo da se vratimo na nivo igara pre Širokog - dodao je Bjelica. Duel Zvezde i Turk Telekoma igraće se od 18.15 po srednjoevropskom vremenu.