utorak 7. jul 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Teško do Bajalice

SPORTSKI DIREKTOR CRVENO-BELIH IVAN AXIĆ O POVRATKU BIVŠEG ŠTOPERA

Teško do Bajalice

Miloš Bajalica je interesantan Crvenoj zvezdi, ali kako tvrdi sportski direktor Ivan Axić, još je daleko od crveno-belog dresa. Pouzdani štoper već nekoliko dana se nalazi u Beogradu i nije raspoložen da se vraća u Japan. Čelnici crveno-belih žele ga pod ugovorom ili na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa sledećeg leta.
- Bajalica je priča koja čeka. Ima tu još mnogo da se radi, nije sve gotovo kao što neke novine pišu. Bajalica je u Beogradu, raspoložen je da se vrati u Crvenu zvezdu. Radi se o proverenom fudbaleru koji bi mogao dosta da nam pomogne u odbrani. Razgovarali smo s njim i rekao nam je da postoji opcija da ponovo obuče crveno-beli dres - rekao je Ivan Axić.

Miloš Bajalica (27) stigao je u glavni grad Srbije pre nekoliko dana nezadovoljan statusom u Nagoji, ali i činjenicom da mu je jedan od roditelja teško bolestan. Naime, Nagoji ne ide dobro u prvenstvu Japana, zauzima tek deveto mesto u Džej ligi, sa očajnim skorom od šest pobeda i isto toliko poraza, uz četiri remija. Bajalica je na početku sezone bio u drugom planu nakon što je klub koji vode Dragan Stojković Piksi i Boško Đurovski na njegovom mestu pre dva meseca angažovao reprezentativca Hajumua Tanaku. S obzirom na loše rezultate, Japanci žele da ga vrate, mada Bajalica nije za tu opciju.

Crvena zvezda teško može da otkupi ugovor Miloša Bajalice, a najrealnija opcija je da poput mnogih svojih prethodnika stigne na pozajmicu. Naime, nekadašnji defanzivac Zvezde i OFK Beograda ima u Japanu po sezoni platu od milion evra, mada saznajemo da bi za crveno-bele bio rad da igra i za mnogo manje novca. NJemu se ne vraća u Japan, tamo nema društvo, na hranu se nije navikao i ubija ga nostalgija.