subota 7. februar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Za slavu i respekt

SELEKTOR FUDBALSKE SELEKCIJE SRBIJE POZVAO „ORLOVE“ ZA TURNIR NA KIPRU

Za slavu i respekt

Aludirajući na nedavni potez srpskog napadača Milana Jovanovića kada je, ljut zbog toga što mu Mbokani nije dodao loptu, tražio da napusti igru u duelu njegovog Standarda i Rozelara, selektor Antić je naglasio kako veruje da mu se u nacionalnom dresu neće ponoviti takvi ispadi. Jovanović se, inače, nalazi na spisku od 23 igrača, koja je selektor pozvao za učešće na turniru na Kipru (10-11. februar), gde će, pored selekcije Srbije i domaćina, učestvovati reprezentacije Slovačke i Ukrajine.
- Skrenuću pažnju svojim igračima da asistiraju Milanu Jovanoviću, jer u suprotnom, može da se dogodi da napusti teren. Šalu na stranu, svi znamo da je Lane temperamentan momak, zbog čega je tako i odreagovao. Naravno da ću obaviti razgovor sa njim na tu temu, ali nema nikakve bojazni da tako nešto može da se dogodi - rekao je Antić.
Iskusni stručnjak naglašava da ga kao selektora raduje činjenica da se gotovo svi reprezentativci nalaze u fantastičnoj formi.
- Od našeg poslednjeg okupljanja desile su se mnoge lepe stvari i to me raduje. Pet standardnih reprezentativaca je promenilo klubove, što znači da su pokazali kvalitet, a Nemanja Vidić i Dejan Stanković igraju na vrhunskom nivou. To samo govori da sarađujem sa odličnim igračima. Na spisak sam mogao da uvrstim neke druge igrače, ali sam procenio da u ovom trenutku, zbog početka sezone i neadekvatne fizičke pripreme, to ne bi bio dobar potez. Na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača i zato idemo na turnir sa željom da ga osvojimo. Znate, do poštovanja u fudbalu dolazi se samo preko pozitivnih rezultata.

I „ORLIĆI“ U JATU
Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije (igrači do 21 godine) Slobodan Krčmarević objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Kiprom u sredu, 11. februara, od 11 časova, na kojem se nalaze četiri debitanta. Fudbaler čačanskog Borca Aleksandar Ignjatović, Nemanja Tomić iz Partizana, Aleksandar Ignjovski iz OFK Beograda i fudbaler Crvene zvezde Slavko Perović. Na spisku se nalaze: Golmani: Bojan Šaranov i Željko Brkić. Odbrambeni igrači: Nikola Petković, Marko Jovanović, Nenad Tomović, Nemanja Pejčinović, Nikola Gulan. Igrači sredine terena: LJubomir Fejsa, Milan Smiljanić, Dušan Tadić, Adem LJajić, Marko Milinković. Napadači: Rade Veljović, i Danijel Aleksić.


Selektor Antić je posebno istakao činjenicu da će se nacionalnom timu pridružiti Neven Subotić, jedan od najboljih defanzivaca nemačkog prvenstva.
- Drago mi je što će on biti sa nama, jer sam na pripremama u Marbelji imao prilike da se uverim da je reč o odličnom čoveku i fudbaleru. On bi svojim kvalitetom nivo naše igre mogao još više da poboljša. Subotić putuje sa nama na Kipar, ali budući da nije dobio sertifikat od FIFA, neće moći da debituje u dresu selekcije Srbije. Ipak, on je istakao da mu je čast da uopšte putuje s nama - rekao je Antić.
Na spisku selektora Radomira Antića nalaze se 23 igrača. Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković, Bojan Isailović. Odbrana: Branislav Ivanović, Nemanja Vidić, Ivica Dragutinović, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Antonio Rukavina, Igor Đurić, Ivan Obradović. Srednji red: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Nenad Milijaš, Miljan Mutavdžić, Miloš Krasić, Boško Janković, Zoran Tošić, Nemanja Matić, Milan Jovanović. Napad: Nikola Žigić, Danko Lazović, Miralem Sulejmani.