subota 7. februar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Rudari bez alibija

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA IGRAJU VEČERAS (18.00) U DERBIJU 21. KOLA NLB LIGE

Rudari bez alibija

Uz očekivanje da meč prođe u sportskoj atmosferi košarkaši Crvene zvezde i Partizana dočekuju večerašnji derbi (18.00 FOH) u 21. kolu NLB lige. Trener „crveno-belih“ Svetislav Pešić priželjkuje pun „Pionir“, regularnu utakmicu i na kraju pobedu „crveno-belih“, a strateg „crno-belih“ Duško Vujošević, i pored toga što neće moći najverovatnije da računa na trojicu igrača, ne smatra da je tim sa Malog Kalemegdana favorit.
- Samo da bude pun „Pionir“, regularna utakmica, i da na kraju mi pobedimo. Gde ćete lepše od toga. Utakmice sa Partizanom nisu kao druge, jer dueli sa večitim rivalom uvek imaju drugačiji značaj. Pošto to ne mogu da promenim, moraću da se prilagodim - rekao je Pešić.
Na insistiranje da kaže koliko bi Zvezdi u ovom trenutku značila pobeda nad Partizanom, Kari je rekao da su „crveno-beli“ već u dosadašnjem delu sezone osvojili neočekivano veliki broj bodova.
- Govorim ono što vidim, a ne ono što se sviđa drugima. Svidelo se to nekome ili ne - ne opterećujem se pobedom, jer smo mi u dosadašnjem delu sezone već ostvarili veliki uspeh, na početku nismo imali ni tim ni upravu.
Pešić je svoj posao u Crvenoj zvezdi uporedio sa radom u rudniku, napominjući da familiju vidi samo kad ustane.
- Svako jutro kad izađem iz kuće izljubim s porodicom, jer odlazim na posao kao da radim u rudniku. Stavim šlem, siđem dole, počnem da bušim i tako svaki dan. Upravo smo mi u tom rudniku već osvojili mnogo trofeja - završio je Pešić.
Trener Partizana Duško Vujošević otkriva da ima velikih problema sa sastavom, pošto čak trojica visokih igrača kuburi sa zdravstvenim problemima i neizvesno je hoće li uopšte nastupiti u derbiju.
- Veseli, Lazme i Vraneš imaju temperaturu i dvojica sigurno neće moći da igraju, a postoji mogućnost da čak sva trojica preskoče derbi. To umnogome menja situaciju, ali neću da kažem da je Zvezda favorit - rekao je Vujošević
Na pitanje da li je svestan da će zbog neigranja trojice centara biti priča kako priprema alibi za eventualni neuspeh, Vujošević je odgovorio pitanjem.
- Da li će se isto pričati i u slučaju pobede? Nisu meni potrebni alibiji, dovoljno me boli poraz i bez njih.