subota 7. februar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ajmo, ajde!

U BEOGRADSKOJ ARENI DANAS OD 14 ČASOVA POČINJE DUEL TENISERKI SRBIJE I JAPANA

Ajmo, ajde!

Prvog dana se igraju dva singl meča Ivanović - Sugijama, a zatim Janković - Morita, a u nedelju, već posle meča Janković - Sugijama možemo slaviti

Žrebom je odlučeno da prva na „crtu“ Japankama izlazi Ana Ivanović, a njena protivnica će biti najbolja teniserka „zemlje izlazećeg sunca“ Ai Sugijama, 26. na VTA listi. Posle tog meča na teren će Jelena Janković, protiv Ajumi Morite (86).
U nedelju će se parovi samo zameniti, u 14 časova će zaigrati Jankovićeva i Sugijama, a potom Ivanovićeva i Morita. Za igru dublova, posle dva singla u nedelju, prijavljene su ove četiri igračice, ali selektorima Dejanu Vranešu i Edui Minoru ostaje mogućnost izmene najkasnije sat vremena pre početka svakog od pet mečeva.
Vraneš jeste prijavio naše najbolje dve teniserke za dubl u nedelju, ali je za očekivati da šansu dobiju Ana Jovanović i Bojana Jovanovska (mada je Bojana zaradila virus i u postelji je), ukoliko vedete našeg ženskog tenisa obave posao ranije i zabeleže tri pobede, koliko je neophodno za plasman u narednu rundu Svetske B grupe Federejšn kupa.
- Raspored nije važan, ko će igrati prvi ili drugi, važno je da počnemo duel pobedom. Idealno bi bilo da već prvog dana stignemo do prednosti od 2:0. Publika će biti na našoj strani, a mi ćemo se maksimalno potruditi na svakom meču. Protivnika nikako ne smemo potceniti. Uslovi i atmosfera na mečevima Fed kupa su drugačiji u odnosu na turnire, tako da se treba i na to prilagoditi - izjavila je Jelena Janković posle žreba.
Ona je dodala da nikada nije igrala protiv Morite, a nije je ni gledala pa je omalena Japanka za J. J. potpuna nepoznanica.

MI BIRALI PODLOGU
Kada se u meču sastanu teniserke približnih kvaliteta, onda i nijanse odlučuju. A te nijanse mogu biti reketi, lopte, teren...
- Mi smo birali podlogu i ona nam savršeno odgovara. I po brzini i po odskoku lopte. Što se tiče samih lopti, odigrali smo nekoliko turnira sa ovim „vilson“ loptama i navikli smo se na njih, tako da tu neće biti problema - istakla je Džej Džej.
- Slažem se s Jelenom i jedina promena u odnosu na australijski grend slem je što se igra u hali, a ne na otvorenom - dodala je Ana.


- Tokom meča ćemo pokušati da je upoznamo, vidimo njene prednosti i mane. Ali ja sam koncentrisana samo na svoju igru i to mi je najvažnije.
Ana Ivanović tvrdi da je najvažnije u svakom meču igrati agresivno.
- Važno je samo da od samog starta krenemo agresivno na protivnice i već prvog dana steknemo prednost od 2:0. Spremne smo da igramo najbolje i nadam se da će svi uživati u tim duelima - rekla je Ivanovićeva.
Iako Srpkinje slove za favorite, Japanke tvrde da neće unapred istaći belu zastavu... Naprotiv.
- Očekujem da mogu da priredim iznenađenje već prvog dana i pobedim Anu. Dobro smo se pripremile za ove mečeve, imaću motiva, igraću najbolje i tražiti svoju šansu. Zadovoljna sam što ću prva izaći na teren, iako ću prvi put igrati pred 20.000 ljudi. Ipak, iz iskustva znam da će Srbija biti pod pritiskom pred toliko gledalaca da ostvari pobedu i ja ću se maksimalno potruditi da to iskoristim - izjavila je najbolja teniserka Japana Ai Sugijama.