subota 6. novembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Tipsarević: Ne želim da objašnjavam gluposti o nameštanju!

Tipsarević: Ne želim da objašnjavam gluposti o nameštanju!

BEOGRAD- Insinuacije prema kojima je Janko Tipsarević "optužen"  za nameštanje meča tokom Kremlin kupa, kojeg je odigrao i (stvarno na čudan način) izgubio od mnogo niže rangiranog Argentinca Sebaljosa, naišle su na osudu Teniskog saveza Srbije i našeg reprezentativca. Kako bi udovoljili velikom medijskom interesovanju, TSS i Tipsarević su reagovali saopštenjem.  

Istraga zbog nameštanja meča
Heroj pobede teniske reprezentacije Srbije nad Češkom, koja je donela istorijski plasman u finale Dejvis kupa, Janko Tipsarević po svemu sudeći našao se u žiži novog kladioničarskog skandala. Naime, posle vesti objavljene na sajtu britanskog tabloida Dejli mejla da je pokrenuta istraga povodom sumnjivih uplata na turnirima u Moskvi i Sankt Peterburgu, pogotovo na meč jednog "visoko rangiranog istočno-evropskog tenisera i mnogo slabijeg tenisera iz Južne Amerike", gde se u igri našlo 1,5 miliona funti", ruski mediji su bili konkretniji u "nagađanju" pa su imenovali sumnjivi par: Janko Tipsarević - Horasio Sebaljos. Njihovu maštu je potkrepila činjenica da je Janko na Kupu Kremlja posle ubedljivo dobijenog prvog seta, u nastavku potpuno pao u igri, dozvolivši malo poznatom protivniku iz Argentine da dobije dva naredna seta, ostvarujući senzacionalnu pobedu... Igrom slučaja ili nečeg drugog, posle Jankovog vođstva izvršena je uplata od 1,5 miliona funti na pobedu njegovog rivala. Slučajnost ili ne, utvrdiće istraga. 

"Medijska taktika narušavanja psihičkog mira neophodnog za sportske pripreme pred velika takmičenja pogađaju sve sportiste, naročito tenisere.

Nedavno je iz jednog takvog nečasnog, a neargumentovanog iznenadnog pritiska izašao i vrh svetskog tenisa, gospodin Federer. U 99 od sto slučajeva, pritisaka ove vrste na igrače, ništa što je napisano nije dokazano. Ove spekulacije ne rade ništa drugo osim što narušavaju ugled tenisera na domaćem i međunarodnom nivou.

Ovog puta bez osnova i bez bilo kakvih relanih okolnosti napadnut je i naš reprezentativac Janko Tipsarević. Povodom toga Teniski savez Srbije izražava duboko nezadovoljstvo, a Janko Tipsarević izjavljuje da "ne želi da troši energiju na gluposti".

- Ljut sam što se moje ime na ovaj način provlači kroz medije. Imao sam dovoljno problema ove godine sa bolešću i povredama, tako da ne želim da gubim energiju na ovakve gluposti. Hoću da odradim koliko god je moguće bolje poslednji turnir u ovoj sezoni i da po završetku takmičarske godine odem sa svojom suprugom na zasluženi medeni mesec. Isto tako želim da se maksimalno pripremim za najvažniji događaj u mojoj dosadašnjoj karijeri, meč finala Dejvis kupa u kome ću igrati za Srbiju na domaćem terenu- kaže u saopštenju Janko Tipsarević. Kako saznaje EPK. 

   

Komentari

Samo neka se,u vezi eventualnog(??)namestanja ne javlja BRENKO!
A JANKO TIPSAREVIC je dovoljno pametan i svestan da moze i sam da se brani.A tzv
"predsednika"....ma njega jednostavno SKRAJNITE!!!