nedelja 6. septembar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Pokazaćemo zube

KOŠARKAŠI TEPIĆ I VELIČKOVIĆ NE KRIJU OČEKIVANJA NA EP U POLJSKOJ

Pokazaćemo zube

Nemamo ekstra zvezde, ali to sve nadoknađujemo jakim kolektivom. Ubeđen sam da se nijedna reprezentacija pored nas neće naigrati, kaže Tepić

Reprezentativac Srbije Milenko Tepić kaže da je najveća prednost naše košarkaške selekcije timski duh, kao i to da je većina igrača imala priliku da radi zajedno i u mlađim selekcijama. Košarkaš Panatinaikosa ističe da su na Evropsko prvenstvo otputovali bez ikakvog pritiska, ali da će sve da urade kako bi ostvarili što bolji rezultat u Poljskoj.

Tim jači od zvezda

Reprezentativac Španije Rudi Fernadez smatra da selekciju Srbije treba shvatiti ozbiljno, i da ih nikako ne treba potceniti, iako imaju mlad tim.
- Reprezentacija Srbije mora ozbiljno da se shvati, bez bilo kakvog potcenjivanja. Oni imaju mlad tim, ali takve ekipe su uvek vrlo ambiciozne. Ponekad je bolje imati skladnu celinu u timu nego samo skup velikih zvezda. Sećam se da je Srbija na Evropskom prvenstvu 2005. imala sve svoje najbolje igrače u reprezentaciji, ali nije uspela da prođe u četvrtfinale - kazao je Fernadez.


- Nema dileme da je naša najveća prednost timski duh i to što smo duži niz godina zajedno igrali u mlađim selekcija, a dosta nas je nastupalo i za isti klub. Nemamo ekstra zvezde, ali to sve nadoknađujemo jakim kolektivom. Ubeđen sam da se nijedna reprezentacija pored nas neće naigrati. Naš cilj jeste plasman na SP sledeće godine, ali ne isključujemo da odemo i dalje. Odlično smo radili na pripremama i verujem da će ova reprezentacija biti prijatno iznenađenje na šampionatu - kazao je Tepić.
Reprezentativac Srbije smatra da može da im dosta pomogne to što su većina igrača prošla Partizanovu školu, ali da klub i selekcija ne mogu da se porede.
- Naravno da prednost može da bude što su većina košarkaša igrala zajedno u Partizanu, ali to ne može da se poredi sa radom u reprezentaciji. U klubu treniraš cele godine, dok ovde treba da podigneš visoku formu za nekoliko meseci - zaključio je Tepić.
Krilni centar Srbije Novica Veličković smatra da ne treba da ih opterećuje očekivanje javnosti, i da na šampionatu svakoj reprezentaciji treba da pokažemo zube.
- Lično sam navikao da igram pod tenzijom. Ali očekivanja javnosti ne treba da nas opterećuju. Treba da se isključimo iz svega toga i da grizemo. Da ne priznajemo imena, već svima da pokažemo zube i sa svakim da igramo do maksimuma. Imamo talenta, svako od nas pojedinačno treba da ponese odgovornost i radi šta mu je zadatak. Ako ispoštujemo sve što nam kaže selektor, onda možemo da očekujemo i dobar rezultat na EP - zaključio je Veličković.