nedelja 6. septembar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Penali u evrima

CRVENA ZVEZDA ZAHTEVA ARBITRAŽU FIFA U „SLUČAJU PARKER“

Penali u evrima

Andrija Kleut, generalni sekretar Crvene zvezde, kaže za Kurir i Glas javnosti da će crveno-beli uraditi sve što je pravno moguće s njihove strane da izvuku finansijsku dobit za Bernarda Parkera. Reprezentativac Južne Afrike napustio je Zvezdu i prešao u holandski Tvente bez odobrenja srpskog kluba, a ceo slučaj dospeo je na arbitražu FIFA, a kako Kleut kaže Tvente bi mogao da bude kažnjen poput Čelsija.
Prvobitni rok za rešenje „slučaja Parker“ istekao je 2. septembra, ali je FIFA odluku prolongirala za osam dana. Reprezentativac Južne Afrike, Bernard Parker, je istovremeno dobio produženje privremene dozvole za Tvente. Holanđani su potpisali igrača pod ugovorom, što je protivno pravilima FIFA, a Čelsi je iz istog razloga kažnjen sa godinu dana zabrane kupovine fudbalera u prelaznim rokovima.
- Prema našem tumačenju, Parker je potpisao ugovor za Tvente u trenutku kada je zvanično bio naš član, što znači da ima dupli ugovor. Ne tražimo ništa više nego da se FIFA ponaša kao prema Čelsiju. Parker je dostavio svoje objašnjenje, a njega sada zastupa Holandski fudbalski savez što je pravno nonsens, umesto njegovog bivšeg kluba Tanda Rojal Zulua koji je zajedno s Zvezdom bio vlasnik njegovog ugovora - rekao je Andrija Kleut i dodao:
- Zato je i produžen rok. Holanđani su izabrali pogrešan put, jer umesto da klub tuži Zvezdu, oni su izabrali da nas tuži Parker, a mi smo prema njemu sve obaveze ispunili. Konačan stav FIFA imaćemo 10. septembra. Tada očekujemo i da budemo isplaćeni. Neće biti milion evra, ali biće pristojan suma.