nedelja 6. septembar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Oni se plaše nas

GOLMAN REPREZENTACIJE SRBIJE STOJKOVIĆ NEMA STRAH OD FRANCUSKIH NAPADAČA

Oni se plaše nas

Nema prostora za strah. Svestan sam da najmanje petorica igrača francuske reprezentacije mogu ozbiljno da ugroze moj gol, ali ne razmišljam u tom pravcu, kaže čuvar mreže Stojković

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković kaže da je pred kvalifikacioni meč sa Francuskom, koji se igra u sredu na “Marakani”, pritisak na gostima. On je istakao da je ovo istorijski meč za Srbiju i da će sve uraditi da već sada obezbede plasman na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku sledeće godine.

Anri igra po svaku cenu

Napadač Francuske Tijeri Anri, i pored toga što ima probleme sa povredom, odlučio je da stegne zube i zaigra protiv Srbije
- Kada treba da se izađe na teren, onda jednostavno to i učiniš. Ovo nije prva sezona da mi se nešto ovako dešava. Nemam velike bolove i moraću da stegnem zube i pomognem saigračima u meču sa Srbijom. Igrao sam utakmice i onda kada sam bio u gorem stanju nego sada. Ponavljam, i reći ću to milion puta. Igrao sam za Francusku, Barselonu i Arsenal 20.000 puta iako nisam bio zdrav - rekao je Anri.


- Psihološka prednost je na našoj strani, i siguran sam da Francuzi na “Marakanu” dolaze pod pritiskom, jer sve sem pobede, njih udaljava sa Svetskog prvenstva. Verujem da će se na kraju cela Srbija radovati našoj pobedi, iako izuzetno respektujem našeg protivnika - rekao je Stojković.
Prvi čuvar mreže nacionalne selekcije nema strah ni od jednog francuskog igrača, iako su njih petorica opasni napadači.
- Nema prostora za strah. Svestan sam da najmanje petorice igrača francuske reprezentacije mogu ozbiljno da ugroze moj gol. Ne razmišljam u tom pravcu, već sam posvećen kako da se mi što bolje spremimo za taj duel.
Vladimir Stojković smatra da mu ne igranje ni za jedan klub ne stvara nikakav problem, jer je sve u glavi.
- Za mene je najvažnije da sam mentalno spreman, odnosno da budem jak u glavi. Marljivo radim na pripremama zajedno sa trenerom golmana Radetom Zaladom, i mogu vam reći da se osećam odlično.
Defanzivac orlova Neven Subotić poštuje protivnika, ali isto tako nada se povoljnom rezultatu u sredu uveče na Marakani.
- Svi znaju šta su Francuzi. Poznati igrači, svetske klase, a ja ipak i pored toga verujem u našu pobedu. Moramo da igramo pametno, i prednost je što igramo na našoj Marakani. Gostima sigurno neće biti lako kad čuju huk 50.000 navijača. Nema čega da se plašimo, ali to moramo da dokažemo i na terenu - poručio je Subotić.