nedelja 6. septembar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Jokan otvorio Pandorinu kutiju

DESILA SE DUGO NAJAVLJIVANA, A POTOM I ODLAGANA SMENA TRENERA PARTIZANA

Jokan otvorio Pandorinu kutiju

Dve strane su sporazumno raskinule ugovor, a jučerašnji trening je vodio njegov dosadašnji pomoćnik Goran Stevanović, koji će do daljnjeg obavljati funkciju šefa stručnog štaba

Slaviša Jokanović se u subotu preko zvaničnog klupskog sajta u vidu saopštenja obratio sportskoj javnosti u Srbiji i poručio da više nije trener Partizana. Dve strane su sporazumno raskinule ugovor, a jučerašnji trening je vodio njegov dosadašnji pomoćnik Goran Stevanović, koji će do daljeg obavljati funkciju šefa stručnog štaba. On će debi imati u subotu 12. septembra protiv Čukaričkog, a pet dana kasnije crno-beli dočekuju francuski Tuluz u prvom kolu Grupe J UEFA Lige Evrope.
Kako stvari za sada stoje u Humskoj, Ivan Tomić bi trebalo da ostane na mestu sportskog direktora, dok je još neizvesno da li će Gordan Petrić i dalje obavljati funkciju potpredsednika kluba. Upravni odbor bi trebalo da bude održan početkom naredne nedelje, kad bi mnoge stvari trebalo da budu daleko jasnije.
Članovi UO, koji su izričito bili za smenu trenera Jokanovića, petak su označili kao poslednji dan kad bi trebalo da se definiše njegov stav u klubu. Obavljeni su razgovori na tu temu, a sportski direktor Tomić imao je prilično dugačak razgovor sa Jokanovićem, posle kojeg je šef stručnog štaba bio izričit u nameri da ostane, ali je dan kasnije promenio mišljenje. On se juče oprostio sa igračima i svoje mesto prepustio Goranu Stevanoviću, koji će raditi sa ekipom, a u slučaju pozitivnih rezultata mogao bi da bude i dugoročno rešenje. Stav sportskog direktora je da u Partizanu treba da rade domaći treneri i sva je prilika da će u slučaju neuspešne saradnje sa Stevanovićem, njegov naslednik biti neko od srpskih stručnjaka, a kao glavni kandidat se spominje Radovan Ćurčić iz Javora.
Nakon najnovijih dešavanja, potpuno je nejasno kakva jesen očekuje srpskog šampiona, budući da ni prodaja Ivana Obradovića nije bila dovoljna da se reše svi finansijski problemi unutar kluba. Igračima kasne primanja, a kako sada stvari stoje pitanje je hoće li prvotimci crno-belih plate i premije dobiti u skorije vreme.