nedelja 6. septembar 2009.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Gaće na teren

Gaće na teren

Novak Đoković i publika u NJujorku stalno su u odnosu između ljubavi i mržnje. Ipak, dobra vest glasi da je srpski teniser trenutno miljenik posetilaca Flešing Medouz parka. Posle pobede nad Australijancem Karstenom Bolom u drugom kolu US Opena dobio je ovacije od oko 6.000 navijača na stadionu “Luis Armstrong”.
Đoković u sedmom gemu trećeg seta nije iskoristio nekoliko sjajnih prilika za obrt i brz kraj meča pa isfrustriran baca reket što publika prati negodovanjem, ali oni su bili u manjini. Veći deo ga je na kraju nagradio aplauzom. Kada ga je zvanični spiker pitao zašto ga NJujork voli, 22-godišnji Srbin je dosetljivo odgovorio da je to zato što im stalno baca rekete.
Osim loptica i reketa, Novak je skinuo majicu i nju bacio na tribine. Nekoliko mladića se koškalo oko nje, a devojke su vrištale. Želeći da se dodatno našali, Đoković je gestikulirao kao da kreće da skida i šorc, ali ga je skiper uhvatio za ruku rekavši: “Nemoj, molim te”.
Pre tačno godinu dana, Novak Đoković nije baš bio u tako dobrim odnosima sa ljubiteljima tenisa u Velikoj jabuci i izviždan je, a ulje na vatru je dolio američki teniser Endi Rodik, koga je Srbin eliminisao u četvrtfinalu.