petak 6. jul 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Srpski kik bokseri čekaju Italiju

Srpski kik bokseri čekaju Italiju

Tradicionalni kik-boks meč, povodom seoske slave Sveti Jovan, održaće se sutra po 15. put u Končarevu kod Jagodine između reprezentacija Srbije i Italije. Reprezentaciju Srbije čine kik bokseri iz kluba Palmini tigrovi iz Jagodine.

Kako je saopšteno na  konferenciji za novinare ovog kluba, u uvodnom meču, u kategoriji do 81 kilograma, sastaće se Nemanja Pantelić iz Palminih tigrova i Igor Nistor iz Vojvodine. U kategoriji do 51 kilograma Danijel Bogdanović (Srbija) i Ivan Sciola (Italija), u kategorijji do 63,5 kg Predrag Mijajlović (Srbija) i Alesandro Orela (Italija), u kategoriji do 63 kg Aleksandar Konovalov (Srbija) i Kauserano Leandro (Italija). U kategoriji do 57 kg boriće se Boban Marinković (Srbija) i Serđio Pimpolari (Italija) i u kategoriji do 60 kg Miloš Anić (Srbija) i Elio Pinto (Italija). Ovaj turnir je uvršten u zvanični kalendar takmičenja u kik-boksu.

Trener Palminih tigrova Slobodan Jocić izjavio je da su takmičari zdravi i spremni za meč.

"Nadam se da ćemo po 15. put napraviti pravi sportski spektakl. Ovih godina imali smo iskusniju ekipu, a sada je nešto mlađa. Kao i uvek očekujemo pobedu. Dobro su trenirali i imaju volju. Najbitnije je da daju sve od sebe", rekao je Jocić.

Jocić je kazao da ekipu Italije ne poznaju u potpunosti, ali da je Sciola aktuelni profesionalni prvak sveta. "Pinto je na poslednjem prvenstvu osvojio bronzanu medalju, a igrom slučaja je izgubio od Miloša Anića u finalu", kazao je Jocić.

U zabavnom delu programa nastupiće muzičar Goran Bregović. Kako je najavljeno iz informativne službe Skupštine grada ovom događaju bi trebalo da prisustvovuju ambasadori Velike Britanije, Kanade, Alžira, Indije i predstavnici ambasade Belorusije i brojne ličnosti iz političkog, društvenog i sportskog života Srbie. Početak ove sportske manifestacije zakazan je za 21.00 na stadionu u Končarevu, a ulaz je besplatan.