sreda 6. april 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Tipsarević pobedio Štepaneka i doneo izjednačenje

Tipsarević pobedio Štepaneka i doneo izjednačenje

PRAG - Teniser Srbije Janko Tisarević pobedio je u Pragu Čeha Radeka Štepaneka sa 3:2 (5:7, 6:4, 6:4, 4:6, 9:7) i tako izjednačio rezultat na 1:1 u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupu.

Meč je trajao pet sati i sedam minuta. U prvom današnjem meču u Pragu Tomaš Berdih je savladao Viktora Troickog sa 3:0 i doneo prvi bod Češkoj. Tipsarević koji je trenutno osmi igrač sveta odigrao je veoma neizvestan meč sa 24. teniserom na ATP listi, u kojem je najviše uzbuđenja doneo četvrti set.

Teniser Srbije je izgubio prvi set i zatim dobio dva naredna i kada se očekivalo da će u četvrtom posle prednosti od 4:2 rutinski završiti meč, Štepanek je preokrenuo rezultat i izjednačio na 2:2. Štepanek je u tom delu igre napravio seriju od 3:0 i preokrenuo rezultat na 5:4 i u narednom gemu, posle greške Tipsarevića, osvojio ovaj set.

U petom setu igrači su bili veoma umorni, a domaći teniser je imao malu prednost, koju nije uspeo da iskoristi. Štepanek je vodio sa 6:5, međutim, Tipsarević je izjadnačio, na 6:6, pa 7:7 i zatim dobio naredna dva gema.

Na kraju meča dogodio se mali incident kada je Tipsarević krenuo prema mreži da se pozdravi, ali je Štepanek bio previše ljut da mu čestita na pobedi.

Takmičenje se nastavlja u subotu u 15.00 kada je na programu dubl meč.

Komentari

Štepanek je idiot,treba mu zabraniti da igra tenis. Poneo se totalno nesportski i nekulturno.
Srednji prst mu treba odseći. Janku čestitam na teško izborenoj ali potpuno zasluženoj pobedi.

Hi, I found this Srbija news to say sorry for the thing Štěpánek did. I am Czech, living in Prague and just want to say that I (and as I read other czech online news not just me but most of the czech people) really regret what happened. It´s a big shame and in point of view of many czech people Štěpánek´s behaviour was horrible, not fair. Janko seems to me be good guy and I even when I am Czech I am happy he won this match this time because of what Štěpánek did straight after the end. Once more sorry, it´s a big shame. Tomáš