sreda 6. april 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > "Orlići" u A grupi prvenstva Evrope za kadete

"Orlići" u A grupi prvenstva Evrope za kadete

BEOGRAD - Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije igraće u A grupi prvenstva Evrope sa selekcijama Danske, Francuske i Engleske, odlučeno je žrebom u Beogradu.
Učesnici B grupe su Nemačka, Holandija, Češka i Rumunija.

Prvenstvo Evrope za kadete (igrači do 17 godina) biće održano u Srbiji od 5. do 15. maja, a gradovi domaćini su Beograd, Novi Sad, Smederevo i Inđija.
Po tri najbolje ekipe iz grupa 10. kontinentalnog prvenstva u Srbiji izboriće učešće na šampionatu sveta, koji će od 18. juna do 10. jula biti održan u Meksiku.

Direktor omladinskih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije Mitar Mrkela kaže da je grupa na Evropskom prvenstvu za kadete teška, ali da naša selekcija ima snage da izbori plasman u polufinale.
- Kad se izbori plasman na finalni turnir, gde je samo osam reprezentacija, onda nije moguće dobiti

laku grupu. Ipak, naš cilj ostaje isti, a to je da uložimo maksimum napora i plasiramo se u polufinale- rekao je Mrkela.

On je istakao da je "žreb bio izbalansiran jer su najjače selekcije Francuska, Engleska, Nemačka i Holandija podeljene u dve grupe".

- Englezi su uvek favoriti, a u ovim kvalifikacijama su izbacili Špance. Francuze dobro poznajemo jer smo protiv njih igrali prijateljski meč u Kragujevcu, izgubili smo, ali igrali smo jako dobro. Čehe smo dobili tri puta u poslednjih šest-sedam meseci, odličan tim imaju i Holanđani- istakao je Mrkela.

Direktor omladinskih selekcija u Fudbalskom savezu Rumunije, legendarni fiudbaler Crvene zvezde Miodrag Belodedić, kaže "da grupa nije mogla da bude laka" i da je zadovoljan što nisu u grupi sa Srbijom.
- Svaka grupa je pođednako teška, jer su svi rivali veoma kvalitetni. Mi smo zadovoljni što smo prvi put posle 10 godina izborili plasman i što ćemo biti na finalnom turniru- rekao je Belodedić.