sreda 6. april 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Evroliga ne haje za izraelski praznik

Evroliga ne haje za izraelski praznik

BEOGRAD - Zahtev rukovodstva Makabija da se zbog izraelskog praznika meč finala Evrolige pomeri za nekoliko sati ukoliko se ekipa Dejvida Blata plasira u finale glatko je odbijen zbog potpisanih ugovora Evrolige sa sponzorima i TV kućama.

Ovogodišnji fajnal for biće održan u Barseloni od 6. do 8. maja, a rukovodstvo izraelskog kluba uputilo je zahtev Evroligi da ukoliko prođe u finale meč bude pomeren za nekoliko sati jer se 8. maja u Izraelu obeležava praznik “Dan sećanja na pale borce”.

Predsednik kluba Šimon Mizrahi je tom prilikom zapretio da igrači u slučaju trijufma na prvom meču neće igrati finale ukoliko im se ne izađe u susret.

Makabi je pre ravno dve decenije igrao na osmi maj da bi se po povratku kući našao na žestokom udaru javnosti.

Klub kome je nadimak “Ponos Izraela” je zbog toga želeo da ove godine eskivira sličan scenario, pa ostaje da se vidi kakava će biti reakcija ukoliko ekipa pobedi Real ili Valensiju koji u petom meču četvrtfinala odlučuju o poslednjem mestu na završnom turniru.

Prvobitna varijanta da se finale igra 7. maja je otpala zbog obaveza Evrolige prema sponzorima i TV kućama, a rukovodstvo takmičenja saopštilo je u utorak da će se fajnal for igrati po prvobitno utvrđenom rasporedu.