petak 5. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Žalila se Barsa

KOŠARKAŠI KATALONSKOG KLUBA SE NE MIRE S PORAZOM U "PIONIRU"

Žalila se Barsa

S obzirom na to da je igrač Partizana Lorens Roberts dodirnuo loptu iznad obruča, presuda bi mogla da ide u korist Barselone. Međutim, argument na strani Partizana može da bude i taj što je igrač Barselone Fran Vaskez dodirnuo mrežicu, što po pravilu automatski znači da lopta pripada protivničkoj ekipi, u ovom slučaju Partizanu

Barselona će se žaliti na pobedu Partizana u triler utakmici Top 16 košarkaške Evrolige, ali šanse da dobije meč za zelenim stolom su minimalne. Katalonci se pozivaju na član 31.2.6. pravilnika FIBA, koji kaže sledeće: ako je sat označio kraj utakmice, nijedan igrač ne sme da ima kontakt sa loptom, pošto je ona dodirnula obruč, a da još postoji mogućnost da ona uđe u koš.

Već bilo dva puta

Evroliga pamti dva slučaja sličnih onom preksinoćnjem u "Pioniru". Prvi se dogodio u sezoni 2000/01. na utakmici AEK - Taukeramika kada je duel ponovljen jer je koš postignut po isteku vremena. Drugi sporni meč odigran je u sezoni 2004/05. između Skajlajnesa i Panatinaikosa. Iako je u pitanju, takođe, bio koš po isteku vremena, taj meč nije ponovljen.

S obzirom na to da je igrač Partizana Lorens Roberts dodirnuo loptu iznad obruča, presuda bi mogla da ide u korist Barselone. Međutim, argument na strani Partizana može da bude i taj što je igrač Barselone Fran Vaskez dodirnuo mrežicu, što po pravilu automatski znači da lopta pripada protivničkoj ekipi, u ovom slučaju Partizanu. Konačnu odluku doneće takozvani "jedinstveni sudija", posle ekspertskog mišljenja članova Evrolige zaduženih za ova pitanja.
Sportski direktor "crno-belih" Dragan Todorić veruje da će Evroliga potvrditi pobedu Partizana, napominjući da bi konačna odluka mogla da bude doneta u naredna 24 sata.
- Barselona će podneti žalbu, i prema našim informacijama, Evroliga bi konačnu odluku trebalo da donese u naredna 24 sata. Neću ništa da prejudiciram, ali mislim da je naša pobeda čista kao suza, što se moglo videti i na snimku. Međutim, Evroliga ima svoje interese, i sve je moguće. Moram da napomenem da se Barselona nije ponela gospodski, ali to je već njihova stvar - kazao je Todorić.

M. N.