petak 5. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Roberts: Priča sa srećnim krajem

PARTIZANOV AMERIKANAC U KARIJERI NIJE ODIGRAO DRAMATIČNIJI MEČ

Roberts: Priča sa srećnim krajem

Oni su pokušali da ubede sudije da im priznaju koš, a ja bih rekao da je to bio očajnički potez velikog kluba koji je želeo da iskoristi svoj ogroman autoritet. Ipak, istina je bila na našoj strani, rekao je Roberts

"Nikada nisam odigrao dramatičniju utakmicu od ove sa Barselonom. Nadao sam se da će priča imati srećan kraj za Partizan. Na kraju je tako i bilo", ovako je Lorens Roberts, glavni dramaturg istorijske pobede Partizana nad evropskim drim timom Barselonom, preživeo vreme otkada je dotakao loptu u poslednjim trenucima meča do sudijske odluke u korist "crno-belih".

Antić: Veliki trijumf srpskog sporta

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić prenosi raspoloženje Španaca posle poraza Barselone u Beogradu.
- Svi mediji stavljaju znak pitanja nad Partizanovom pobedom zbog svega što se dešavalo u poslednjem napadu Barselone. Pregledao sam šta pišu madridski As i Marka, a mogu da zamislim šta je tek u El Mundo Deportivu, koji je tradicionalno naklonjen Barsi. Naravno, da je Barsa u situaciji u kojoj je Partizan, niko ne bi spomenuo spornu odluku sudija, ali to su normalne reakcije poražene strane. Nama moraju da imponuju igra tih momaka i fenomenalna atmosfera u "Pioniru". To su pobede srpskog sporta, kada ekipa prevaziđe sebe, a ambijent bude na nivou velikog trijumfa bez ijednog incidenta - kaže Radomir Antić.

Kako komentarišete poslednji napad Barselone?
- Naš cilj je bio da gvozdenom odbranom sprečimo Mikela da postigne koš. Defanziva je tokom celog meča dolazila do izražaja, tako da smo dali sebi zadatak da izdržimo i taj poslednji napad.

Da li ste videli kada su protivnici počeli da slave pobedu i da li je to bio jedan vid pritiska na sudije?
- Upravo tako! Oni su pokušali da ubede sudije da im priznaju koš, a ja bih rekao da je to bio očajnički potez velikog kluba koji je želeo da iskoristi svoj ogroman autoritet. Ipak, istina je bila na našoj strani.

Kako vaša porodica u SAD doživljava vaše igre i popularnost u Beogradu?
- Nisam još uspeo da im ispričam detalje sa poslednjeg meča, mada oni, kad god im se ukaže prilika, prate sve preko interneta. Nažalost, internet im ne može dočarati pravu atmosferu u "Pioniru" i koliko su dobri navijači Partizana.

Da li vidite sebe u Partizanu i sledeće sezone?
- Vidim, zašto da ne? Ovo je sjajan tim, imamo odličnog trenera Duška Vujoševića, okružen sam fantastičnim ljudima iz kluba i živim u prelepom gradu. Ne vidim razlog zbog kojeg ne bih nastavio karijeru u Partizanu.

Ključne reči: