petak 5. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Rambo od "Marakane" do "Marakane"

ČELNICI ZVEZDE NE KRIJU DA BI U SVOJIM REDOVIMA RADO VIDELI SRPSKOG KARIOKU

Rambo od "Marakane" do "Marakane"

Rambo je naša legenda i moj jako dobar prijatelj. Pričati o njegovom povratku u Zvezdu u ovom trenutku nije realno. Rambo dobro zarađ uje u Brazilu i mi platu koju ima u Flamengu ne možemo da mu omogućimo, kaže Ivan Adžić, sportski direktor Zvezde

Vrata Crvene zvezde širom su otvorena Dejanu - Rambu Petkoviću, a na njemu je da odluči kada će se vratiti na "Marakanu". Ivan Adžić, sportski direktor Crvene zvezde, voleo bi da Dejana - Ramba Petkovića vidi u crveno-belom, ali smatra da je to trenutno neizvodljivo. Naime, pre nekoliko dana Petković je zaratio s upravom Flamenga, jer nije bio zadovoljan što ga je trener Andrade u poluvremenu meča s Fluminenseom zamenio. Rambo je demonstrativno napustio stadion i najavio odlazak.

Rambo ostaje zbog navijača

Kako izveštavaju brazilski mediji, Dejan - Rambo Petković izvinio se č elnicima i navijačima Flamenga zbog svog postupka i najave odlaska iz Rija.
- Kao odgovor na brojne poruke navijača Flamenga i transparenata "Pet ostani" koje su nosili potvrđ ujem svoj ostanak u klubu. Zbog svog postupka na meč u s Fluminenseom izvinjavam se upravi kluba, saigrač im i posebno navijač ima. Daću sve da doprinesem interesima Flamenga - poručio je Petković.

- Rambo je naša legenda i moj jako dobar prijatelj. Pričati o njegovom povratku u Zvezdu u ovom trenutku nije realno. Rambo dobro zarađuje u Brazilu i mi platu koju ima u Flamengu ne možemo da mu omogućimo - rekao je Ivan Adžić i dodao:
- Isto tako, Rambo jako dobro zna da su mu vrata Crvene zvezde širom otvorena. Prvo da u svom klubu završi igračku karijeru, a onda i da postane naš funkcioner. Na njemu je da odluči kada će to biti. Za sezonu, ili dve, ili možda pre. U međuvremenu, Dejan - Rambo Petković izvinio se funkcionerima Flamenga.

Situacija oko Bernarda Parkera (23) polako se kristališe. Južnoafrikanac je za sajt "Kikof" izjavio da je pogrešio što je potpisao ugovor s Tveneteom, dok je još zvanično bio član Crvene zvezde. Zbog toga bi od strane FIFA najmanje mogao da bude kažnjen zabranom igranja šest meseci, čime bi propustio Mundijal. Isto tako, već sada je izvesno da će Zvezda od Holanđana dobiti traženo obeštećenje od 800.000 evra.

- Slučaj Parker je više od šest meseci na arbitraži FIFA. Meni je mnogo žao što je on izabrao takav način da ode iz Zvezde. Sada kaže da je pogrešio, ali šta mi da radimo. Videćemo, nadamo se najboljem po Zvezdu, a ceo slučaj pažljivo prate naš generalni sekretar Andrija Kleut i pomoćnik Nemanja Filipović.
Bernard Parker je u drugom planu u Tventeu, a u holandskom klubu su napravili veliku pravnu grešku i sada celu krivicu žele da svale na menadžera Majka Mekaba i da se ratosiljaju Južnoafrikanca. Parker je odigrao osam utakmica za Tvente, nije dao gol i trenutno nema mesta, a pitanje je isto da li je Zvezda zainteresovana za njegov povratak.