petak 5. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Đorđević: Ponoviće se 1992.

IGRAČI ZLATNE "CRNO-BELE" GENERACIJE HVALE MLADE KOŠARKAŠE PARTIZANA

Đorđević: Ponoviće se 1992.

Igrači Partizana su nešto izuzetno, i jedino što je zajedničko sa 1992. godinom jeste da nam niko nije davao šanse da možemo da osvojimo Kup šampiona, a slična situacija je i danas - kazao je Đorđević

Generacija koja je 1992. godine sa Partizanom osvojila Kup šampiona veruje da ni ovi momci nisu daleko od tog uspeha. Aleksandar Đorđević, čovek odluke pre 18 godina, kaže da ova generacija "crno-belih" ima nešto specifično, ali da ne treba praviti paralelu između te dve ekipe.

Stevanović: Na fajnal for, ali bez tenzije

Košarkaš zlatne generacije Partizana Zoran Stevanović istakao je da ovi momci imaju svoj put, i da ih ne treba opterećivati uspehom iz 1992. godine.
- Tada nam niko nije davao ni promil šanse da možemo da osvojimo Kup šampiona, a ništa drugačije nije ni danas danas. Mi smo 1992. godine imali svoj put, ova generacija igra na svoj način, i svi treba da budemo uz ove momke, koje predvodi sjajni trener Duško Vujošević. Naravno da verujem da igrači Partizana mogu da stignu do fajnal-fora, ali ne treba praviti tenziju - rekao je Stevanović.

- Zašto da ne verujemo da ovi momci mogu da ponovo uspeh iz 1992. godine, ali ne treba praviti paralelu između tih generacija. Ovo je mlada ekipa, ali su fenomenalni, što su pokazali u prethodne dve nedelje, kad su uspeli da pobede Panatinaikos i Barselonu. Igrači Partizana su nešto izuzetno, i jedino što je zajedničko sa 1992. godinom jeste da nam niko nije davao šanse da možemo da osvojimo Kup šampiona, a slična situacija je i danas - kazao je Đorđević.

Poslovni direktor Partizana Mlađan Šilobad bio je takođe član ekipe koja je osvojila Kupa šampiona pre 18 godina.
- Jedina sličnost između tih generacija je da smo i tada, ali i sada veliki anonimusi. Sve ostalo je različito, ali zašto da se ne nadamo da ovi momci mogu da ostvare uspeh i stignu do same završnice Evrolige. Međutim, ne treba ovim mladim igračima Partizana stvarati pritisak da moraju da osvoje ovo takmičenje. To je još daleko, pogotovo kad se zna da sada najbolje ekipe u Evropi imaju legiju stranaca, dok je 1992. godine svaki tim mogao da ima najviše dva stranca, a da ne pričamo o budžetima - poručio je Šilobad.

M. N.

Ključne reči: