petak 5. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Đoković: Izgradnja teniske akademije na proleće

Đoković: Izgradnja teniske akademije na proleće

KRAGUJEVAC - Kompanija "Femili sport", porodice srpskog tenisera Novaka Đokovića, ovog proleća počeće u Kragujevcu da gradi tenisku akademiju "Đoković" na zemljištu koje su, pre dve godine na 99 godina, zakupili za 36.000 evra.

- Teniska akademija gradiće se na prostoru od 4,5 hektara i najpre će biti izgrađeno osam otvorenih teniskih terena sa pratećim objektima - izjavio je direktor kompanije "Femili sport" Srđan Đoković i najavio da će dva meseca posle početka te izgradnje, u Kragujevcu početi da funkcioniše i prva akademija Đoković u Srbiji.

- Potom ćemo nastaviti izgradnju i ostalih objekata, sportsko-hotelskih i poslovnih, površine od nekoliko desetina hiljada kvadratnih metara - rekao je Đoković, ali nije precizirao kada će čitav kompleks, čija je izgradnja prvi put najavljena pre dve godine, i biti završen.

Sigurno je, rekao je Đoković, da će od trenutka kada započnu radovi biti završena za dve do tri godine. Ne zna se ni tačan broj otvorenih teniskih terena, pošto je prvo bilo reči da će ih biti 12, potom se govorilo o 10, a prema Đokoviću će ih biti osam.