petak 5. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Bozoljac namestio Hrvata?

SRPSKI TENISER OPTUŽEN ZA NAMEŠTANJE REZULTATA NA TURNIRU U ZAGREBU

Bozoljac namestio Hrvata?

Sumnja se na meč između hrvatskog tenisera Petra Jelenića i Srbina Ilije Bozoljca! Na ovaj par je uplaćeno više od dva miliona evra, što iskače iz uobičajenih okvira, i to u momentima kada je izgledalo da će Hrvat predati meč

Hrvatski mediji i analitičari kladioničarskih anomalija sumnjaju u nameštanje rezultata u susretu prvog kola ATP turnira u Zagrebu između domaćeg Petra Jelenića i Srbina Ilije Bozoljca! Na ovaj par uplaćeno je više od dva miliona evra, što iskače iz uobičajenih okvira, i to u momentima kada je izgledalo da će hrvatski teniser predati meč.

Na startu ovogodišnjeg izdanja turnira u glavnom gradu Hrvatske komentare tipa "kakva nameštaljka", "ovo je dogovoreno" ili "sve je ista muljaža kao i lani", izazvao je susret Petra Jelenića i Ilije Bozoljca. Prema pisanju Večernjeg lista, u trenutku kada je hrvatski teniser zbog grčeva bio na rubu predaje, na internet kladionici uživo "Betfer" koeficijent na pobedu Jelenića skočio je na ogromnih 100, a na Bozoljca se spustio na minimalnih 1.01.

U tom trenutku naglo je poraslo interesovanje za klađenje na ovaj meč, a veći deo novca od dva miliona evra uplaćen je na pobedu Hrvata. Rasplet se zna. Ovaj 22-godišnji Splićanin je "stisnuo zube" i uzeo četiri gema u nizu, a pomogao je i srpski teniser sa nekoliko dvostrukih servis grešaka.

P. P.

Ključne reči: