petak 5. februar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Antić u Varšavi na žrebu za EP

U NEDELJU SE FORMIRAJU GRUPE KVALIFIKACIJA ZA ŠAMPIONAT STAROG KONTINENTA

Antić u Varšavi na žrebu za EP

Srbija u drugom šeširu sa Grčkom, Češkom, Švedskom, Švajcarskom, Turskom, Danskom, Slovačkom i Rumunijom.

BEOGRAD - U Varšavi će u nedelju biti održan žreb kvalifikacionih grupa za fudbalsko prvenstvo Evrope 2012. godine, koje će se odigrati u Ukrajini i Poljskoj, a u delegaciji Fudbalskog saveza Srbije biće predsednik i generalni sekretar FSS Tomislav Karadžić i Zoran Laković, selektor Radomir Antić i tim menadžer Aleksandar Bošković. U kvalifikacijama će učestvovati 51 evropska selekcija, a žreb će se biti održan u Domu nauke i kulture sa početkom od 12 časova. Reprezentacije su podeljene u šest "šešira", a selekcija Srbije se nalazi u drugom i neće moći da bude u grupi sa Grčkom, Češkom, Švedskom, Švajcarskom, Turskom, Danskom, Slovačkom i Rumunijom.

Reprezentacije će biti podeljene u devet grupa, s tim što će u prvih šest biti šest, a u preostale tri pet selekcija. Pobednici grupa i najbolja drugoplasirana reprezentacija obezbediće direktan plasman na prvenstvo Evrope, dok će preostalih osam drugoplasiranih selekcija igrati baraž. Najbolji drugoplasirani tim odrediće se tako što će biti formirana posebna tabela u kojoj će drugoplasiranim timovima iz grupa sa po šest učesnika biti izbrisani rezultati protiv poslednjeplasiranih timova.

Preostali šeširi - prvi: Španija, Nemačka, Holandija, Italija, Engleska, Hrvatska, Portugalija, Francuska i Rusija, treći: Izrael, Bugarska, Finska, Norveška, Republika Irska, Škotska, Severna Irska, Austrija i Bosna i Hercegovina, četvrti: Slovenija, Letonija, Mađarska, Litvanija, Belorusija, Belgija, Vels, Makedonija i Kipar, peti: Crna Gora, Albanija, Estonija, Gruzija, Moldavija, Island, Jermenija, Kazahstan i Lihtenštajn, šesti: Azerbejdžan, Luksemburg, Malta, Farska Ostrva, Andora i San Marino.

Šampionat Evrope biće održan u junu 2012. godine, a utakmice će biti igrane u Varšavi, Gdanjsku, Poznanju, Vroclavu, Kijevu, Harkovu, Donjecku i Ljvovu.