četvrtak 5. januar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Uhapšen hrvatski fudbaler Nenad Pralija

Uhapšen hrvatski fudbaler Nenad Pralija

On je osumnjičen da je sudiji Širiću i sekretaru Đedoviću dao 30.000 od 95.000 evra, koliko su tražili za "pošteno suđenje" na proleće

ZAGREB - U nastavku istrage o nameštanju prvoligaših utakmice i podmićivanja sudija u Splitu je uhapšen bivši sportski direktor fudbalskog kluba Split i nekadašnji hrvatski reprezentativac Nenad Pralija (41).

Pojedini hrvatski mediji javili su da su uhapšene još dve osobe iz FK Split.

Pralija je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen u Splitu. Nenad Pralija je četvrta osoba koja je u poslednji mesec dana uhapšena u sklopu istrage o nameštanju utakmica i podmićivanju sudija.

Pre njega uhapšeni su bivši potpredsedniku Fudbalskog saveza Hrvatske Željko Širić, bivši predsednik sudijske komisije Stjepan Đedović i sekretar Udruženja pravoligaša Hrvatske Neven Šprajcer. Prva dvojica se sumnjiče za primanje mira, a Šprajcer za davanje mita za tzv. pošteno suđenje.
Svima je određen jednomesečni pritvor.

Pralija je u poslednje vreme pominjan kao novi direktor Hajduka. On je igrao u Hajduku iz kojeg je otišao u španski Espanjol, a zatim i u italijansku Redžinu i izraelski Makabi iz Haife. Karijeru je završio u Trogiru.
Za hrvatsku reprezentaciju nastupio je 11 puta. Inače, cela akcija pokrenuta je početkom decembra hapšenjem Širića i Đedovića, a glavnu ulogu odigrao je predsednik Hajduk iz Splita Hrvoje Maleš.

On je, naime, Širiću i Đedoviću predao 30.000 od 95.000 evra koliko su tražili za "pošteno suđenje" na proleće. Odmah po predaji novca Širića i Đedovića je iznenadila Uprava za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije (USKOK).