subota 4. septembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Hrvati izgubili nadu pred meč protiv Srbije

Hrvati izgubili nadu pred meč protiv Srbije

Posle još jednog bledog izdanja na Prvenstvu sveta u Turskoj i poraza od Brazila rezultatom 92:74, hrvatski košarkaši su se izvinili navijačima i nagovestili da ne bi trebalo da očekuju čudo u osmini finala protiv Srbije(17).

- Ovo je velika sramota. Čitava nacija ima pravo da nam se ruga. Sada sve i da dobijemo Srbe, koji su pošteni momci, ne bismo previše promenili ukupni utisak sa ovog prvenstva - rekao je plej reprezentacije Hrvatske Marko Popović za hrvatske medije.
Posle veoma loših igara i poraza protiv SAD, Slovenije i Brazila, Popović ne veruje da bi do utakmice protiv Srbije moglo nešto da se promeni.

- Ne vidim kako bismo mogli potpuno da promenimo igru. Voleo bih da bude tako, ali je to veoma teško. Kako stvari sada stoje, Srbiju možemo da dobijemo samo na 'ludilo', ili da ih udaramo da se povređuju - rekao je Popović.
Govoreći o atmosferi u svlačionici, Popović kaže da niko nikoga ne sme da pogleda u oči.
- Šta bismo uopšte mogli da kažemo i ko koga sme da pogleda u oči. Najradije bih se sakrio u mišju rupu, ili pobegao Kazanj da me u Hrvatskoj ništa ne pitaju, jer me je sramota - kaže Popović.

Utakmicu protiv Srbije u mnogo boljem raspoloženju ne dočekuje ni Roko Ukić. "Pobedili smo samo Tunis i Iran i provukli se u osminu finala, a sada očekujemo čudo protiv Srbije koje će sve promeniti i mi ćemo postati prvaci sveta. Stvari, nažalost, ne idu tako. Da može tako, ne bismo 15 godina bili bez medalje- rekao je Ukić.

Nakon poraza protiv Brazila ogorčen je bio i centar reprezentacije Hrvatske Krešimir Lončar.
- Sramota me je i izvinjavam se svima. Bili smo loši i u napadu i u odbrani i sa takvom igrom ne možemo očekivati pobedu ni protiv Moldavije, a kamo li protiv Srbije. Ne znam može li nešto da se promeni u dva dana, ali mislim da ne možemo stalno da se pravdamo da smo mladi - rekao je Lončar.

Dozu optimizma pokušao je da unese samo selektor reprezentacije Hrvatske Josip Vranković.
- Imamo mlade igrače i treba nam vremena da sve dođe na svoje mesto. Nismo dobro funkcionisali protiv Brazila i u utakmici protiv Srbije moraćemo to da popravimo - rekao je Vranković.

Meč osmine finala  između Srbije i Hrvatske biće odigran danas s početkom od 17 časova.