četvrtak 4. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Zvižduci Zvezdi ne pomažu

"CRVENO-BELI" KOŠARKAŠI SVE TEŽE PODNOSE KRITIKE NAVIJAČA

Zvižduci Zvezdi ne pomažu

Razumem gnev navijača, jer oni očekuju da donesemo neki trofej na Mali Kalemegdan. Međutim, konstantno zviždanje utiče na igrače, pogotovo na ove mlade, i siguran sam da zbog toga pružaju lošije partije. Saigrači mi kažu da im je nekad lakše da igraju na gostovanju, otkriva kapiten Radivojević

Zar moraju stalno da zvižde! Kapiten Crvene zvezde Vuk Radivojević se požalio da stalni zvižduci navijača "crveno-belih" u "Pioniru" utiču na same košarkaše i da zbog toga sigurno igraju slabije. On je istakao da su mu se saigrači nekoliko puta požalili da su pod velikim pritiskom u svojoj dvorani i da im je nekad lakše da igraju na gostujućem terenu.

Trifunović: tribine utiču na psihologiju

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović smatra da su oni kao javne ličnosti izloženi raznim pritiscima, i da tako moraju da prihvate i to što im navijači stalno zvižde.
- Navijači nisu zadovoljni našim rezultatima, i zbog toga smo izloženi zvižducima. Moramo da prihvatimo da smo javne ličnosti i igrači to moraju da shvate. Ipak, većina mojih igrača su izuzetno mladi momci, i to što dolazi sa tribina utiče na njihovu psihologiju, i verovatno sa nekim strahom ulaze u svaki meč koji se igra u "Pioniru" - rekao je Trifunović.

- Razumem gnev navijača, jer oni već godinama očekuju da donesemo neki trofej na Mali Kalemegdan. Međutim, konstantno zviždanje utiče na igrače, pogotovo na ove mlade, i siguran sam da zbog toga pružaju lošije partije. Saigrači mi kažu da im je nekad lakše da igraju na gostovanju, jer tamo nemaju nikakav pritisak. Meni to lično ne stvara nikakav problem, jer imam dosta iskustva, ali kod mladih igrača je sasvim drugačija situacija. Nije ni čudo što u nekim utakmicama imamo katastrofalan šut - kazao je Radivojević.

Kapiten "crveno-belih" siguran je da bi i rezultati Zvezde bili drugačiji da imaju malo veće razumevanje navijača, napominjući da i situacija u klubu utiče na same igrače.

- Većina nas je ostala u klubu, jer sa Zvezdom želimo da osvojimo neki trofej, iako su imali mogućnost da odu u inostranstvo. Međutim, celokupna situacija koja se dešava u klubu ne može da mimoiđe same igrače. Stalno su neke turbulencije, tako da su i sami igrači prilično zbunjeni. Sve to utiče na naše igre u poslednje vreme, pa moramo i sa tim da se borimo - završio je Radivojević.