petak 3. septembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Rodik priznao da je preterao vičući na sudiju

Rodik priznao da je preterao vičući na sudiju

NJUJORK - Američki teniser Endi Rodik priznaje da je preterao kada je vikao na linijskog sudiju tokom meča sa Jankom Tipsarevićem u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku.
Tipsarević je pobedio Rodika sa 3:6, 7:5, 6:3, 7:6 i prvi put u karijeri se plasirao u treće kolo Ju-Es opena.

To je prvi put da Rodik izgubi u drugom kolu Otvorenog prvenstva SAD, do sada je u karijeri imao skor od 8:0. Rodik se tokom trećeg seta, pri rezultatu 5:2 za Tipsarevića sukobio sa linijskim sudijom koja je uzviknula da je prilikom servisa nagazio na liniju.

On se okrenuo prema njoj i pitao je: "Kojom nogom sam zgazio? ". Kada je ona odgovorila da je nagazio liniju desnom nogom, teniser je uzvratio: "To je nemoguće".
Rodik se zatim obratio glavnom sudiju Enriku Molini, pokazao na svoje desno stopalo i upitao: "Da li se ikada u mojoj karijeri desilo da ova (desna) noga prilikom servisa krene pre ove (leve)? ", a sudija je odgovorio: "Ne na mojim mečevima".

U nastavku meča, iznerviran zbog dvostruke servis greške Rodik je uzviknuo: "Zašto ne dovedete sudije koji znaju šta bi trebalo da rade? Gde ste našli ove sudije, u servisu za iznajmljivanje".
Televizijski snimak je pokazao da je Rodik napravio prekršaj, ali da je nagazio liniju levom nogom. Upitan šta bi se desilo da je linijski sudija rekla da je napravio faul levom nogom Amerikanac je rekao: "Tada ne bi ni bilo polemike".

"Da li sam preterao? - Verovatno. Bio sam ljut jer nisam mogao da je nateram da prizna da nisam nagazio liniju desnom nogom. Ne shvatam zbog čega ljudi ne koriste zdrav razum", rekao je Rodik.