petak 3. februar 2012.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Slobodan ulaz u Beogradsku arenu na EP u rvanju

Slobodan ulaz u Beogradsku arenu na EP u rvanju

BEOGRAD - Ulaz na Evropsko prvenstvo (EP) u rvanju, koje će se održati u Beogradskoj areni od 6. do 11. marta, biće slobodan, a gledaoci će pored takmičarskog moći da prisustvuju i zabavnom programu, rekao je direktor turnira Rajko Baltić.

On je istakao da reprezentacija Srbije najveće nade polaže u takmičare grčko-rimskim stilom: Aleksandra Maksimovića, Davora Štepaneka, Gorana Bulatovića i Petra Baloa.

"Polažemo nade da će naši takmičari, koji su već osvajali medalje, ponoviti taj uspeh na turniru u Beogradu i doći do najsjajnijih odličja", rekao je Baltić na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadionu Partizana.

EP u Beogradu je obavezan turnir za takmičare koji će nastupati u evropskim i svetskim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Promoteri turnira biće trostruki olimpijski šampion u rvanju slobodnim stilom Aleksandar Medvedev iz Belorusije, legenda rvanja, takođe trostruki olimpijski šampion Aleksandar Kareljin iz Rusije, kao i osvajač zlatne medalje za reprezentaciju bivše Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine Momir Petković.

U promociji Evropskog prvenstva, kako je rekao Baltić, učestvovaće i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Baltić je rekao da će publiku u Beogradskoj areni 6. marta zabavljati pevačice Goca Tržan i Ivana Selakov, 8. marta nastupiće Ana Bekuta, a 11. pevač Marinko Rokvić.

"Učinili smo sve za publiku i nadam se da ćemo dokazati da su Srbija i Beograd među prvim i najboljim organizatorima sportskih takmičenja", rekao je Baltić.