utorak 2. decembar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Daleko je Amerika

SRPSKI NBA IGRAČ IPAK KILOMETRIMA UDALJEN OD CRVENE ZVEZDE

Daleko je Amerika

Zamislite da napravimo petorku sa Miličićem, Jarićem, Gurovićem i Stojakovićem. Oni su već igrali zajedno - rekao je Pešić smejući se

Demantujući pisanje pojedinih srpskih i američkih medija da među košarkaše Crvene zvezde dovodi lično centra NBA ligaša Memfisa Darka Miličića, Svetislav Pešić je uspeo da se našali na istu temu.

- To su najobičnije gluposti. Takve stvari uopšte nisu dostojne da se pominju ovde, u domu Crvene zvezde, i to dan pred utakmicu sa Bambergom u Evrokupu - rekao je „zgražavajući se“ Pešić tokom konferencije za novinare na Malom Kalemegdanu.
On je u nastavku istakao da je realizacija takvog transfera potpuno nerealna zbog finansijske situacije u kojoj se nalazi Crvena zvezda.
- Ne možemo ni članovima stručnog štaba i klupskom menadžmentu da isplatimo plate, a kamoli da platimo Miličića - branio se trener Zvezde, da bi potom „legao na rudu“.

Iako je isprva reagovao žestoko Pešić se opustio i dao mašti na volju. Počeo je priču da će pošto ni Marko Jarić, kao ni Miličić nije zadovoljan minutažom u NBA ligi, Zvezda pokušati da angažuje i reprezentativnog plejmejkera.

- Čuo sam da ni Jarić nije zadovoljan svojom minutažom, mogao bih i sa njim da stupim u kontakt. Zamislite da napravimo petorku sa njima dvojicom, Milanom Gurovićem i Predragom Stojakovićem. Oni su već igrali zajedno - rekao je Pešić smejući se.

Ali možda će njegova priča imati osnova ako se zna da je lično Miličić prošle nedelje u razgovoru sa novinarima lokalnih medija u Memfisu najavio mogućnost povratka u Evropu 2010. godine, kada mu istekne ugovor sa NBA ekipom. Srpski internacionalac je svoj stav objasnio time da nema dovoljno veliku minutažu u Memfisu, kao i činjenicom da mu nedostaje „sloboda u napadu“. Darko Miličić u Memfis je došao u leto 2007. godine iz Orlanda, a prethodno je tri sezone bio član Detroita...