četvrtak 2. septembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Vaterpolisti pobedili Ruse na redu su Makedonci

Vaterpolisti pobedili Ruse na redu su Makedonci

BEOGRAD - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je pobeda protiv Rusije na Evropskom prvenstvu veoma važna, ali i da su njegovi igrači umorni zbog duge i naporne sezone.
Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rusiju sa 16:10, u utakmici trećeg kola grupe B i zabeležila drugi trijumf na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

"Važno je da smo pobedili i o utakmici nema šta više da se kaže.
Sezona dugo traje zbog čega ne možete na svakom meču da igrate na visokom nivou. Moji igrači su pomalo umorni. Svaka naredna utakmica je za nas finale", rekao je Udovičić posle utakmice.
Reprezentativac Srbije Slobodan Nikić smatra da je njegov tim loše igrao u odbrani i da aktuelni svetski šampioni moraju bolje da se pripreme za predstojeće utakmice.

"Loše smo igrali u odbrani. Moramo dobro da se pripremimo ako želimo da uđemo u četvrtfinale, pošto predstojeće utakmice neće biti lake kao današnja protiv Rusije", rekao je on.
Selektor Rusije Vjačeslav Sobčenko rekao je da je pre utakmice znao da njegov tim nema nikakve šanse da pobedi Srbiju.

"Znao sam da su naše šanse u današnjem meču bile ravne nuli.
Očekivao sam poraz od dva-tri gola, ali na kraju smo izgubili sa šest. Srbija je u prvoj četvrtini odigrala mnogo kontranapada, ali je u nastavku igra bila mirnija. Oni imaju moćne šutere i nažalost naš golman nije imao svoj dan", rekao je Sobčenko.

U utakmici četvrtog kola, u petak od 10 sati Srbija će igrati protiv Makedonije, a dva dana kasnije u isto vreme protiv Nemačke.