utorak 2. avgust 2011.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Delfini doneli Srbiji svetsko srebro

Delfini doneli Srbiji svetsko srebro

BEOGRAD - Vicešampioni sveta vaterpolo reprezentativci Srbije, oko 13,30 časova stigli su u Beograd iz Šangaja, gde su u konkurenciji Svetskog šamponata osvojili drugo mesto i srebrnu medalju. Iako su osvajanjm srebrnog odličja ostvarili

respektabilan uspeh, na Aerodromu Nikola Tesla izostao je veći broj najvijača, te su naše sportiste dočekali uglavnom najbliži...članovi porodica i prijatelji...Od političara na aerodromu je viđen samo Milan Krkobabić zamenik gradonačelnika Beograda.

Kapiten naše reprezentacije Vanja Udovičić u obraćanju novinarima rekao je da je medalja osvojena u Šangaju "poklon Srbiji i srpskom narodu".

"Hvala igračima koji su tokom ovog leta pružili nešto izuzetno. Pokazali smo veliku borbenost i zalaganje na putu do medalje. Drago mi je što sam kapiten , saigrač, a pre svega, prijatelj ovim momcima. Zahvaljujem se stručnom štabu i svim ljudima koji su nam omogućli da predstavljamo Srbiju", rekao je Udovičić

On je ponovio da "ostaje žal za propuštenim šansama u finalu".

"Ova ekipa još nije dostigla zenit. Očigledno je da još nismo zreli za sam vrh, ali sam uveren da ćemo ga uskoro postići. Voleo bih bar još jedno finale u ovom sastavu", rekao je Udovičić.

Selektor Dejan Udovičić:zahvalio se igračima na svemu što su pokazali u prethodna dva meseca.

"Ovo leto je bilo najteže za poslednjih šest godina otkako sam selektor. Zato je uspeh još veći. Izborili smo vizu za London i igrali dva finala. Hvala momcima i želim im da se dobro odmore, kao i mnogo sreće u klubovima", rekao je selektor Udovičić.

Novinarima se obratio predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović koji je rekao da mu je bilo "zadovoljstvo i posebna čast biti uz ove momke".

"Srećni smo što smo se posle 25 dana vratili u Srbiju. Vaterpolisti su primer zalaganja, dobrog ponašanja i drugarstva. Posebno sam ponosan zbog načina na koji su pobedili Mađare u polufinalu. Pokazali su, u pravom smislu te reči, kakav je karakter naše zemlje", rekao je Sovrović.

U ime Skupštine grada Beograda, vaterpoliste je pozdravio zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić, dok je generalni sponzor vaerpolo tima Telekom Srbija svakog igrača i članove stručnog štaba nagradio najnovijim mobilnim telefonom.