ponedeljak 2. avgust 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Delfini potopili Hrvate i osvojili Svetski kup

Delfini potopili Hrvate i osvojili Svetski kup

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfovala je na FINA Svetskom kupu u Oradei, u Rumuniji, pošto je u finalu pobedila Hrvatsku sa 13:7 (4:0, 2:3, 5:3, 2:1).

U timu Srbije po tri gola postigli su Vanja Udovičić, Filip Filipović i Živko Gocić, dok je Branislav Mitrović postigao dva. Duško Pijetlović i Slobodan Nikić su se po jednom upisali među strelce.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vanja Udovičić, dok je najbolji golman Slobodan Soro. Najbolji strelac turnira je Hrvat Sandro Sukno.

Bronzanu medalju osvojila je selekcija Španije, koja je ranije danas pobedila SAD sa 12:8. Najbolji igrač turnira Udovičić  rekao je da je zadovoljan pobedom, ali da njegova ekipa mora brzo da zaboravi turnir u Oradei i počne da se priprema za Evropsko prvenstvo u Zagrebu.

"Uradili smo dobar posao, išlo nam je sve od ruke. Drugi ispit smo položili sa najvećom ocenom i siguran sam da možemo još bolje. Ali Oradeu već zaboravljamo, sada se spremamo za Zagreb", rekao je Udovičić.

Najbolji golman turnira Slobodan Soro rekao je da Hrvatska nije imala nikakve šanse protiv veoma dobre igre selekcije Srbije.  "Igrali smo najbolje u najvažnijim utakmicama. Uvek je lepo kada se osvoji ovakav trofej. Hrvatska je odlična ekipa, ali nije imala nikakve šanse protiv ovakvog izdanja našeg tima", rekao je on.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je da nije očekivao pobedu velikom razlikom.

"Ovo je moj drugi FINA Kup. Nismo očekivali ovakav meč i presrećan sam što se sve ovako odvijalo. Hrvatska je mnogo dobra ekipa i nije lako pobediti ni sa golom razlike, a ne ovako visokim rezultatom", rekao je Filipović.

Reprezentativac Srbije Živko Gocić rekao je da se njegova ekipa nije opterećivala ishodom meča i čestitao saigracima na osvojenom drugom trofeju u sezoni.
"Nismo bili opterećeni rezultatom. Ali kada je počelo videla se naša veća želja. Ovo je naš drugi trofej u sezoni, čestitam ekipi", rekao je on.

Vaterpolista Andrija Prlainović rekao je da je cilj ekipe bio plasman u finale i da je trijumf u Oradei veliki motiv za predstojeće Evropsko prvenstvo.
"Samo finale je bilo uspeh. Ovakav trijumf nam daje motiv da se što bolje spremimo za Zagreb", rekao je on.

"Od samog početka smo igrali kako treba. Besprekorno smo igrali sa igračem više i odlično smo se branili", rekao je vaterpolista Milan Aleksić.

Selektor reprezentacije Hrvatske Ratko Rudić rekao je da je Srbija zasluženo pobedila.
"Srbija je fizički pripremljenija i to se videlo. Bili su brži, jači, bolji", rekao je Rudić u kratkoj izjavi.