utorak 2. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Mekinro: Srbiji respekt, nama tri boda

TENISERI SAD OPTIMISTI PRED MEČ DEJVIS KUPA PROTIV SRBIJE U ARENI

Mekinro: Srbiji respekt, nama tri boda

Pored poštovanja prema srpskom timu, koji čine Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, naš glavni cilj je osvajanje tri poena i konačna pobeda, ističe selektor SAD Partik Mekinro

BEOGRAD - Selektor muške teniske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Patrik Mekinro ocenio je danas selekciju Srbije izuzetno jakim protivnikom u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, koji se igra od 5. do 7. marta u Beogradu.
- Činjenica je da Srbi imaju veoma jak tim, ali je i činjenica da je naša selekcija spremna za takvog protivnika - rekao je Mekinro na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Selektor SAD je napomenuo da mu je i pored respekta prema srpskom timu, koji čine Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić, glavni cilj konačna pobeda.

- Glavni cilj nam je osvajanje tri poena - precizirao je Mekinro.
Prema njegovim rečima, uslovi u kojima će se igrati meč zadovoljavaju kriterijume američke Dejvis kup selekcije.

- Odlično se osećamo, Arena pruža sjajne uslove, a i šljakastri teren je odlično pripremljen - ocenio je Mekinro.

Američki selektor je dodao da su njegovi izabranici spremni i za navijanje beogradske publike koja će narednog vikenda biti uz srpski tim.
- Očekujemo bučno navijanje publike, ali nam ono neće smetati jer je sve to deo Dejvis kupa. Imam poverenja u moje igrače i smatram da su mentalno dovoljno jaki da se izbore i sa beogradskom publikom - rekao je Mekinro.

Prvi reket SAD Džon Izner ocenio je predstojeći meč najvažnijim u njegovoj karijeri.
- Čast mi je što ću braniti boje reprezentacije u najvažnijem meču u mojoj dosadašnjoj karijeri - rekao je 20. igrač sveta.

Drugi teniser američke selekcije Sem Kveri izjavio je da se najviše oslanja na dubl igrače braću Boba i Majka Brajana.
- Bob i Majk su vođe našeg tima i smatram da će nas oni uspešno provesti do drugog kola - optimista je Kveri.

Drugi dubl igrači sveta, braća Brajan, ulaze u predstojeći duel s posebnim respektom prema najboljem srpskom dubl igraču Zimonjiću.
- Zimonjić nam je u paru sa Nestorom već godinama najteži protivnik. Ne znamo ko će mu biti partner u Areni, ali smo spremni na sve kombinacije - zaključio je Bob Brajan.