utorak 2. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Dujković-Perović: Rat bez objave

NEJASNI MOTIVI IZOSTANKA CENTARFORA ZVEZDE IZ NACIONALNE SELEKCIJE

Dujković-Perović: Rat bez objave

Mogu reći mnogo toga, ali znam da bi se to najviše meni obilo o glavu. Zato je najbolje da ćutim, jer znam da je prošle nedelje bila frka u klubu, da su mnogi zvali i raspitivali se kako me nema na spisku mlade reprezentacije, kaže mladi centarfor Crvene zvezde

Još jedan pokušaj zataškavanja "prljavog veša" s "Marakane". Vest da Slavka Perovića, centarfora Crvene zvezde, nema na spisku selektora mlade reprezentacije Srbije Ratomira Dujkovića pred sutrašnju utakmicu s Makedonijom u Skoplju (12.30) prošla je prilično nezapaženo. Ipak, radi se o sukobu sadašnjeg rukovodstva Zvezde i selektora Dujkovića, a Perović je u celoj priči samo kolateralna šteta.
Dujković ima velikih problema sa izborom napadača, pa otuda i čudi što se odrekao Slavka Perovića, standardnog u Crvenoj zvezdi i koji je prošao sve reprezentativne selekcije naše zemlje. Prosto je neverovatno da je Dujković doveo u pitanje plasman Srbije na Evropsko prvenstvo kada u reprezentaciji ima igrače poput Matića, Vukovića, Fejse, Tadića, Milinkovića i Sulejmanija i da su ispred Srbije daleko skromnije selekcije Slovačke i Hrvatske. Zanimljivo je da je pred duel s Makedoncima iz Zvezde pozvan samo Vujadin Savić.

Adžić: Nećemo da se mešamo
Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić odbacuje sumnje da između sadašnjeg rukovodstva "crveno-belih" i Ratomira Dujkovića ima bilo kakvih nesuglasica.
- Ne vidim bilo kakav problem između nas i Dujkovića, jer on vrlo često dolazi u Zvezdu. Iskreno, za Perovićev i Dujkovićev sukob nisam znao, a mi kao klub nikada se nismo mešali, niti ćemo u rad bilo kog trenera. Znam samo da smo u Zvezdi zadovoljni Perovićevim igrama ove sezone - kazao je Ivan Adžić.

Posle utakmice Norveške i Srbije prošle jeseni došlo je do verbalnog sukoba između Slavka Perovića i Ratomira Dujkovića. Tada je Perović ceo meč presedeo na klupi, da bi se na kraju pozdravio s drugovima i stručnim štabom. Slavko Perović je potom rekao Dujkoviću da nije lepo što u javnosti priča da nema centarfora za reprezentaciju, jer time potcenjuje sve igrače. Pale su teške reči na obe strane, a Peroviću je poručeno da malo "očisti glavu".
Ipak, ovaj slučaj ima svoju pozadinu. Naime, mladi napadač je bio kolateralna šteta u celoj priči, pošto Dujković nije dobio obećanu funkciju od rukovodstva Crvene zvezde koje je podržao na poslednjim klupskim izborima. Posle nekoliko sastanaka između čelnika Zvezde i Dujkovića odlučeno je da se prekine s ratom u medijima i da "prljavi veš" s "Marakane" ne ispliva u javnost, ali i da Dujković više ne zove i ne potcenjuje Perovića.
- Mogu reći mnogo toga, ali znam da bi se to najviše meni obilo o glavu. Zato je najbolje da ćutim, jer znam da je prošle nedelje bila frka u klubu, da su mnogi zvali i raspitivali se kako me nema na spisku mlade reprezentacije. Želim svu sreću mojim drugovima i navijam za njih da se plasiraju na Evropsko prvenstvo - rekao je Slavko Perović, dok je selektor mlade reprezentacije Srbije Ratomir Dujković "izabrao da se brani ćutanjem".