utorak 2. mart 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > "Crveni vitez" kupuje "đavole"

PRIPREMA SE PONUDA ZA PRODAJU MANČESTER JUNAJTEDA

"Crveni vitez" kupuje "đavole"

Da bi naša akcija bila uspešna, u nju moraju aktivno da se uključe navijači Mančester junajteda iz svih krajeva sveta. Zbog toga ćemo narednih sedmica intenzivirati saradnju sa navijačkom grupom koja ima iste ciljeve kao mi - navodi se u saopštenju grupe "Crveni vitez"

MANČESTER - Vlasnik Mančester unajteda Amerikanac Malkolm Glejzer uskoro će dobiti ponudu od milijardu funti da proda klupske akcije, saopšteno je u Mančesteru.
Ponudu će mu dostaviti grupa "Crveni vitez", koju čine ekonomista Džim O'Nil, advokat Mark Ravilson i finansijer Kit Haris. U saopštenju koje su izdali njih trojica navode da će sve naredne akcije uskladiti sa novoosnovanom navijačkom grupom čiji je jedini cilj da primora porodicu Glejzer da proda klub.

Za nešto više od mesec dana grupi se priključilo 53.000 navijača "crvenih đavola", a njene vođe pre nekoliko dana su angažovale američku marketinšku agenciju "Blu stejt didžital", koja je uspešno vodila izbornu kampanju predsednika SAD Baraka Obame.

Prema poslednjoj proceni specijalizovanog magazina "Forbs", Mančester junajted na tržištu trenutno vredi 1,8 milijardi dolara, uprkos činjenici da su mu, zbog kredita koje je uzela porodica Glejzer, dugovanja dostigla 716 miliona funti.
Grupa "Crveni vitez" saopštila je da su razgovori o načinu na koji će biti obezbeđena milijarda funti tek počeli i da za sada nije uspostavljen kontakt sa vlasnicima Mančestera.

- Da bi naša akcija bila uspešna, u nju moraju aktivno da se uključe navijači Mančester Junajteda iz svih krajeva sveta. Svaki novi model vlasništva podrazumevao bi, između ostalog, da navijači budu aktivno uključeni u sve što klub radi. Zbog toga ćemo narednih sedmica intenzivirati saradnju sa navijačkom grupom koja ima iste ciljeve kao mi", navodi se u saopštenju grupe "Crveni vitez".

U poslednjih mesec dana veliki broj navijača na utakmice Mančester junajteda dolazi sa šalovima i dresovima zeleno-zlatne boje, što su bila obeležja Njuton Hita, kluba koji je 1902. godine promenio ime u Mančester Junajted.

- Inicijativa grupe 'Crveni vitez' novi je izazov za našu grupu, jer sada treba da pružimo podršku konkretnoj akciji za preuzimanje kluba. Početna inicijativa, nošenje klupskih obeležuja zeleno-zlatne boje, je uspela, a pre odluke o narednim koracima treba da ispunimo osnovni cilj - povećanje broja članova na 100.000 - rekao je predstavnik grupa navijača Dankan Drasdo.