sreda 2. januar 2013.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Alivodić između Danske, Kipra i Srbije

Alivodić između Danske, Kipra i Srbije

NOVI PAZAR - Najbolji strelac fudbalskog superligaša iz Novog Pazara Enver Alivodić dočekao je 2013. godinu u danskom gradu Horsensu, a postoji realna šansa da taj brzonogi napadač produži svoj boravak na severu Evrope.

"Danska je lepa zemlja, a u njihovoj elitnoj ligi se igra odličan fudbal. Velikanima Kopehnagenu i Brondbiju, koji proživljava teške trenutke, pridružili su se ranijih godina Odenze i Alborg, a sada i učesnik Lige šampiona Nordsjeland", rekao je Alivodić novopazarskom radiju Sto plus.

Za usluge ofanzivnog fudbalera izuzetno su zainteresovani Horsens i Esbjerg, međutim ponude stižu i sa Kipra, ali i iz klubova u Srbiji.

Alivodić je tokom jesenjeg dela sezone odigrao svih 1.350 prvenstvenih minuta, postigao je pet golova i upisao još tri asistencije, dok se jednom u listu strelaca upisao i u takmičenju za Kup Srbije. Prema statističkim parametrima većine sportskih portala i dnevnih listova, 28-godišnji Novopazarac se nalazi među deset najkorisnijih igrača u Super ligi.

"Sredinom januara znaću ime svog novog kluba, imam još dovoljno vremena da odlučim. Zadovoljan sam kako sam igrao u minuloj polusezoni i mislim da sam tako nastavio dugogodišnji kontinuitet dobrih partija", ocenio je Alivodić.

On je, pre povratka u Novi Pazar, igrao u kiparskom Enozisu iz Paralimnija. Sa tom ekipom izborio je opstanak u eliti, a odigrao je 29 od 32 utakmice u ligi. Uz Belgijanca Džimija De Vulfa bio je najstandardniji igrač u timu koji je imao čak 16 internacionalaca.

"Mark Barčil je bio velika zvezda ostrvskog fudbala, a mnogo reprezentativnih mečeva imali su Makedonci Petar Miloševski i Bojan Markovski, Bugarin Georgi Petkov, naš Radovan Krivokapić. Za Kipar me vežu lepe uspomene, ali klub je "skresao" budžet i odlučio sam da odem", priseća se Alivodić.

Mogućnost njegovog povratka na Kipar je prilično realna, ali ovog puta uz mnogo bolje finansijske uslove i u dresu ekipe znatno većeg renomea od Enozisa.

"U najboljim sam fudbalskim godinama, igram na visokom nivou i krajnje vreme je da se to materijalizuje na pravi način. Mislim da mogu ovako još najmanje pet-šest godina, ali vreme je da se razmišlja i o životu posle fudbala", kazao je Alivodić.

Sa Novim Pazarom je na 10. mestu posle polovine domaćeg prvenstva, ali šanse da ostane u matičnom klubu su minimalne.

"Inostranstvo je prioritet, ali kontaktirao me je i jedan veliki klub sa ovih prostora. Što se Pazara tiče, prilično je nerealno da ostanem, iako su se određene promene desile, a neke su u najavi", zaključio je Alivodić, koji je tokom karijere nastupao i za Čukarički, niški Radnički i BSK iz Borče.