ponedeljak 1. novembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Ziki i Nestor osvojili Beč

Ziki i Nestor osvojili Beč

BEČ-Srpsko kanadski dubl Nenad Zimonjić i Danijel Nestor trijumfovali su na turniru u Beču savladavši Poljake Marijuša Firstenberga i Marcina Matkovskog rezultatom 7:5, 3:6, 10:5.

Do 22. zajedničke titule Zimonjić i Nestor su stigli posle velike borbe i dosta preokreta. Poljaci su u prvom setu prvi stigli do brejka već u drugom gemu. Nakon toga su na svoj servis poveli 3:0, ali je onda drugi dubl sveta napravio potpuni preokret.

U drugom setu Firstenberg i Matkovski su ponovo prvi stigli do prednosti, nakon brejka u šestom gemu, i za razliku od prvog seta uspeli su da je sačuvaju i izjednače na 1:1.

Odluka je pala u super taj brejku, kada su Zimonjić i Nestor demonstrirali šta znači veliko iskustvo. U ključnim trenucima, osvojili su tri poena na servis protivnika i bez većih problema priveli meč kraju.

Komentari

Da razjasnimo nesto, Danijel Nestor je Srbin, rodjen u Beogradu kao Danijel Nestorovic i nikako ne moze da bude Kanadjanin, vec samo drzavljanin Kanade, naturalizovani kanadjanin ali je Srbin. to sto je on skratio prezime to je njegova licna stvar. U Srbiji ima JMBG i vodi se kao Nestorovic Danijel. Tako da bi bilo upitno da pisete izvestaje u kome stoji "srpski dubl"