sreda 1. oktobar 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Sa brata na brata

STEFAN STEVANOVIĆ ZA OMLADINSKOG PRVAKA SVETA

Sa brata na brata

Sa starijeg brata na mlađeg, glasilo bi geslo braće Stevanović, štićenika BK ČIP, mladih boksera iz prvog ešalona najvećih srpskih nada. I više od toga, jer je nekad najmlađi profesionalac Srbije, a možda i Evrope Nikola Stevanović, zarad borbe za evropski tron, „ostavio“ pojas omladinskog šampiona sveta, ali nije ga prepustio tek tako, već je to uradio s namerom da mlađem bratu Stefanu otvori put. U najvećem iskušenju dosadašnje karijere Stefan Stevanović (20) boriće se za upražnjeni tron omladinskog prvaka sveta protiv Rusa Mihaila Šubova. Meč velter kategorije biće održan 5. oktobra pod krovom zemunske hale „Pinki“.
- Poslednjih nekoliko mečeva sam bio totalno razočaran, jer su protivnici činili sve da izbegnu borbu, da se spasavaju čak i nedozvoljenim sredstvima. Čujem da je Šubov veliki borac iz ruske škole, pa očekujem da ću imati žestokog rivala, i to najviše želim. Ne želim da prognoziram ishod meča, ali obećavam da ću se boriti do poslednjeg atoma snage - poručio je Stevan Stevanović, koji je do sada pobedio u pet mečeva, od kojih je dva dobio nokautom.

Profi kamp Čip je do sada organizovao 23 internacionalne bokserske profi revije, kao i dva meča za omladinsku svetsku titulu u IBF verziji koju je Nikola Stevanović osvojio, a potom i odbranio. Dvadeset dana posle borbe mlađeg brata, Nikola će 25. oktobra u Oldenburgu (Nemačka) imati meč protiv Aleksandra Abrahama (Nemačka) za titulu evropskog prvaka u verziji EBU.