sreda 1. septembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Udovičić: Sledeća tri meča kao Olimpijske igre

Udovičić: Sledeća tri meča kao Olimpijske igre

ZAGREB - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je nakon poraza od Mađarske (9:6) da su naredne tri utakmice u B grupi Prvenstva Evrope u Zagrebu protiv Rusije, Makedonije i Nemačke za njegove izabranike po značaju jednake finalu Olimpijskih igara.
- Sledeća tri meča za našu ekipu su veoma bitna jer moramo maksimalno spremni da dočekamo četvrtfinalni meč, bez obzira na ime i snagu rivala - rekao je Udovičić i dodao da dugo, naporno leto i brojna takmičenja na kojima je srpski državni tim učestvovao "polako uzimaju danak".

On, međutim, veruje da "delfini" imaju mentalne snage da izdrže sve napore i prevaziđu teškoće koje su ih zadesile na startu kontinentalne smotre.
Govoreći o meču sa Mađarima, koji je po svemu sudeći odlučivao o prvom mestu i direktnom učesniku polufinala, Udovičić je istakao da su reprezentativci "ljuti na sebe" zbog slabe igre.
- Svesni smo da nismo nepobedivi. Zasluženo smo poraženi jer smo napravili previše neshvatljivih grešaka i time pomogli Mađarima da nas pobede - nezadovoljno je prokomentarisao Udovičić.

Prema njegovim rečima, reprezentacija Srbije je imala šansu za trijumf protiv Mađarske da je u timu bilo "bar jednog raspoloženog igrača".
Selekcija Rusije je u prva dva kola doživela dva bolna poraza od Makedonije i Nemačke, a prema onome što je "zbornaja komanda" pokazala u tim okršajima, ni posle nekoliko veoma loših rezultata na velikim takmičenjima nema znaka oporavka reprezentativnog vaterpola u nekadašnjoj velesili.

Prvotimac Partizana Milan Aleksić rekao je da njegove saigrače i njega u nastavku prvenstva očekuju mečevi u kojim je glavni cilj "vraćanje u nama svojstven način razmišljanja i igre".
- Imena protivnika za nas nisu bitna. Izabrali smo teži put za ulazak u polufinale, ali smo se sa takvim situacijama već sretali. Siguran sam da možemo da se vratimo na pravi kolosek - naglasio je Aleksić i podsetio da su se na turniru u Zagrebu već desila iznenađenja što zahteva maksimalni oprez uoči duela sa svakim rivalom.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić istakao je da "delfini" moraju da pokažu snagu i izdignu se iznad trenutne situacije.
- Prvo bi trebalo da pobedimo sebe i da sve 'dečije bolesti' ostavimo po strani. Jedan poraz ne sme da nas poremeti - zaključio je Udovičić.
Utakmica Srbija - Rusija igra se danas od 10 časova na bazenu Sportskog centra "Mladost" u Zagrebu.