sreda 1. septembar 2010.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Lane Jovanović: Frka je prošla, bićemo opet uspešni

Lane Jovanović: Frka je prošla, bićemo opet uspešni

KOVILOVO - Fudbalski reprezentativac Srbije Milan Jovanović kaže da je veliki optimista uoči prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Farskim Ostrvima.
Srbija će u petak u 19.00 igrati u gostima sa Farskim Ostrvima, prvi meč kvalifikacija za EP 2012. godine.
- Svi igrači su odlično raspoloženi i to su pokazali na prošla dva treninga od kada smo se okupili u Kovilovu. Mislim da smo na dobrom putu da ponovimo uspeh iz prošlih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je dodao da "danas nema lakih protivnika", ali da neće biti problema ako njegova ekipa bude imala dobar pristup u narednoj utakmici.
- Iza nas je buran period u koji smo mi igrači bili indirektno uvučeni. Sada je atmosfera kao na početku kvalifikacija za SP i to u meni budi optimizam da ćemo napraviti odličan rezultat- rekao je Jovanović.
Fudbaler Srbije Miloš Krasić istakao je da počinje novi ciklus kvalifikacija i da se raduje što je u ekipi dobra atmosfera.
- Raspoloženje je fantastično. Moramo, ipak, biti oprezni. Imamo kvalitet i treba da igramo ofanzivno - rekao je Krasić.

Prema njegovim rečima, u meču sa Farskim Ostrvima nema razloga za strah.
Na pitanje kako mu je u novom klubu - italijanskom Juventusu, on je odgovori: "Oseća se težina velikog kluba. Saigrači su me lepo prihvatili i mislim da je potrebno vreme da se uklopim u njihov sistem".
Pomoćni trener reprezentacije Srbije Rešad Kunovac očekuje da će fudbaleri Srbije igrati mnogo lakše sa Farskim Ostrvima nego prošle godine.

- Oni nisu menjali ni ekipu, ni trenera. Odlično ih poznajemo. Prošle godine smo imali nekoliko grešaka, koje ćemo na treninzima pokušati da ispravimo. Ući ćemo u utakmicu mnogo pametnije i opreznije - rekao je Kunovac.
On je dodao da je Zoran Tošić sinoć imao visoku temperaturu i trenutno nije sigurno da li će sa ekipom putovati na naredni meč. Reprezentacija Srbije sutra putuje na Farska Ostrva.