petak 1. avgust 2008.
RSS
• Sport •
Početna > Sport > Jankoviću, ostani sa nama!

Predsednik Zvezde Toplica Spasojević ima rešenje za dug od 225.000 evra prema bivšem treneru

Jankoviću, ostani sa nama!

Devet meseci po dolasku na čelnu funkciju u LJutice Bogdana, predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević ocenio je da se jedna velika faza zacrtanog projekta uspešno privodi kraju iako se izvodi u izuzetno teškim uslovima. Prvi čovek „crveno-belih“ podvlači da će rekonstrukcija terena, omladinske škole, svlačionica, hotela... biti vidljivi u skorijoj budućnosti i da će uz malo strpljenja Zvezda uskoro ponovo osvajati trofeje.

Ipak, glavni uslov za trofeje je tim koji u novu sezonu ulazi sa novim trenerom - Zdenjekom Zemanom. Međutim, ukoliko do 15. avgusta Zvezda ne izmiri obaveze (225.000 evra) prema bivšem treneru Aleksandru Jankoviću, češki stručnjak neće dobiti licencu da je predvodi sa klupe...

- Dolazak Zemana potvrđuje naše ambicije. Siguran sam da sa njegovim znanjem, profesionalnim pristupom i ambicijom nismo napravili grešku. Kada je reč o Jankoviću, njegov slučaj je trenutno u rukama našeg i njegovog pravnog tima i nadamo se da ćemo pronaći najbolje rešenje za obe strane. Naš predlog je da on ostane da radi u klubu, na radnom mestu u okviru struke sa nepromenjenom platom - kaže Spasojević.

Menadžment Zvezde i dalje traži generalnog sponzora za novu sezonu, a predsednik kluba kaže da ima još prostora za pojačanja u ovom prelaznom roku.

- UO je obezbedio budžet za formiranje ekipe za novu sezonu, ali je deo tih sredstava već potrošen na igrače koji su stigli u junu. I dalje imamo dovoljno prostora za nove igrače, ali morate shvatiti da je danas jako teško pronaći pravog igrača po pravoj ceni.
Najbolji igrač „crveno-belih“ prošle sezone, Ekvadorac Segundo Kastiljo još uvek se nije priključio timu...

- Kastiljo ima aktivni ugovor sa klubom u kome stoji klauzula da može da ode ukoliko dobije adekvatnu ponudu, koja može da zadovolji i njega i nas. Zasada takva ponuda nije stigla, a naš stav je da on treba da se vrati i mi ćemo imati strpljenja da ga sačekamo - zaključuje Spasojević.